25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.02.2023 21:20 | Son Güncelleme: 09.02.2023 23:34

Türk yetkili Reuters’a konuştu: Deprem felaketi seçimler için ciddi zorluklar oluşturuyor

İsmi belirtilmeyen Türk yetkili, Reuters’a deprem faciası nedeniyle Mayıs ayındaki seçimler için ciddi zorluklar olduğunu söyledi. Yetkili, “Girdiğimiz seçim döneminden çıkmış gibiyiz” dedi
Türk yetkili Reuters’a konuştu: Deprem felaketi seçimler için ciddi zorluklar oluşturuyor

Reuters, deprem felaketi nedeniyle Türkiye’de Mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerin ertelenebileceğini yazdı. İngiliz haber ajansına konuşan bir Türk yetkili yıkıcı depremin seçimler için ciddi zorluklar ortaya koyduğunu söyledi. 

Seçim yapmanın lojistik zorluğu büyük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını söyledi. Depremden önce yayınlanan kamuoyu yoklamaları, bunların şimdiye kadarki en zorlu seçim mücadelesi olacağını gösteriyor. Felaketin siyasi sonuçları ne olursa olsun, etkilenen bölgelerde seçim yapmanın lojistik zorluğu çok büyük. Depremlerden etkilenen bölge yaklaşık 13 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor ve yüzbinlerce kişinin binaları yıkıldıktan barınma ihtiyacı var. 

"Karar vermek için çok erken"

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Türk yetkili, "Seçim hakkında konuşmak için gerçekten çok erken. Üç ay olağanüstü hal olacak, nüfusun yüzde 15'i o bölgede yaşıyor, GSYİH'nın yüzde 10'una yakınını üreten bir bölge” dedi. Yetkili, AK Parti ve müttefiki MHP’nin bu konuyu değerlendireceğini ancak depremin hemen ardından hayatını kaybedenlerin sayısı hala artarken karar vermek için çok erken olduğunu vurguladı.  Yetkili, “Girdiğimiz seçim döneminden çıkmış gibiyiz. Gelişmelere bakacağız ama şu anda 14 Mayıs'ta seçim yapılması konusunda ciddi sıkıntılar var” diye konuştu.