05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.02.2023 13:25 | Son Güncelleme: 09.02.2023 14:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL ile yağmalamalara müdahale edilecek

Gaziantep'te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, on şehir için alınan OHAL kararının bugün Meclis'te ilan edileceğini söyledi. Erdoğan, "Bazı yerlerde marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. OHAL ile devlet parlamentodan yetkiyi alarak müdahale edecek" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL ile yağmalamalara müdahale edilecek

Gaziantep'te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep’te ise 944 bina yıkılmış; bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak. Yapılacak olan hasar tespitiyle birlikte suanda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün yaptığı açıklamada, "İş makineleri yolda bekletiliyor diye sosyal medya üzerinden yoğun bilgi kirliliği yapıyor. Yağmalama iddiaları okuyoruz. Cumhurbaşkanımızdan başlayarak tüm bakanlarımız, ekiplerimiz bunun sorumluluğunda hareket etmemize, dikkatli davranmamıza rağmen gidip çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkin bir olay olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

"OHAL ile yağmalamalara müdahale edilecek"

Bugün Meclis'te 3 aylık OHAL ilanının yapılacağını belirten Erdoğan, "Bu ne getirecek? Bu, Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı olağanüstü hal ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır. Bununla birlikte bazı yerlerde maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine; yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine de devlet parlamentodan bu yetkiyi alarak müdahale etme imkanını yakalayacaktır" diye konuştu.