24 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.10.2024 09:06 | Son Güncelleme: 24.10.2024 09:42

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehitlerin kimlikleri belli oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu
TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehitlerin kimlikleri belli oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) yerleşkesine terör saldırısı düzenlendi. Terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu. Şehitlerden 4'nün TUSAŞ çalışanı, biri ise teröristler tarafından gasp edilen taksinin şoförüydü. 

Eşinin gönderdiği çiçeği almak isterken şehit oldu

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıda TUSAŞ'ta görevli makine mühendisi Zahide Güçlü, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, çalışan Hasan Hüseyin Cambaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan'ın şehit olduğu belirtildi.

Şehit mühendis Zahide Güçlü'nün (37) dün eşinin gönerdiği çiçeği almak için nizamiyeye giderken terör saldırısının ortasında kaldığı belirtildi. Olayda yaralanan Güçlü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Teröristlerin gasp ettiği taksinin şoförü Murat Arslan'dı .Babasına ait taksi durağında; kardeşiyle birlikte çalışıyordu. Teröristler tarafından öldürülen Murat Arslan'ın cansız bedeni taksinin bagajında bulundu. Teröristler, taksiyle daha sonra TUSAŞ'a gidip, giriş kapısında araçtan uzun namlulu silahlarla inerek saldırıyı gerçekleştirdi.

'Oğlumu sırtından vurmuşlar'

Şehit taksi şoförü Murat Arslan'ın babası Mahmut Arslan, "Duraktan binmişler arabaya. TUSAŞ'a gidince katliam yapmışlar. Oğlumu aracın bagajına koymuşlar, sırtından vurmuşlar. Ben hala oğlumu göremedim dedi. Murat Arslan'ın arkadaşı Rasim Can Oraz da TUSAŞ'a yapılan saldırı nedeniyle üzgün ve sinirli olduklarını belirterek, Biz Murat ağabeyin evinde 2 yıl kiracı olarak oturduk. İyi insanlardı, iyi esnaflardı. Kimseye bir zararları yoktu. Üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Şehit Cengiz Coşkun da evli ve 1 çocuk babasıydı. TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak çalışıyordu. Sivaslı olan Coşkun uzun süredir ailesiyle beraber Ankara'da yaşıyordu..

Şehit güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan'ın, Sincan ilçesine bağlı Yenikent Semti'ndeki evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı. Şehit Atakan Şahin Erdoğan'ın cenazesi bugün ikindi namazının ardından Cimşit Mezarlığı'nda defnedilecek. 

TUSAŞ görevlisi Hasan Hüseyin Cambaz'ın şehit haberi ailesine ulaştırıldı.