02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2024 22:06 | Son Güncelleme: 07.03.2024 22:45

Tutuklama kararı çıkarıldı: Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye gitti

Adalet Bakanı Tunç, ölümlü kazaya karışıp Mısır'a kaçan T.C. ve annesi Eylem Tok'un ABD'ye gitmek için bu ülkeden ayrıldıklarını açıkladı. Tunç, "Adı geçenlerin ABD’den iadesi amacıyla geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla iletildi" ifadelerini kullandı
Tutuklama kararı çıkarıldı: Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye gitti

Adalet Bakanı Yılmaz TunçEyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 18 yaşından küçük sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok'un ABD'ye gitmek için Mısır'dan ayrıldıklarını açıkladı. 

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kazayla ilgili soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Kazanın ardından 18 yaşından küçük olan T.C. hakkında 'taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ise 'suçluyu kayırma' suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildiğini kaydeden Bakan Tunç, şu bilgiyi paylaştı: "2 Mart 2024'te saat 03.50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir."

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan Oğuz Mert Acı ile İ.G., T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Mert Acı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

Kaynak: AA