02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2023 11:27 | Son Güncelleme: 22.05.2023 11:59

Ümit Özdağ 2. tur seçim kararını yarın açıklayacak

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, yarın cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin partisinin kararını açıklayacağı duyuruldu. Sinan Oğan'ın ise bugün basın toplantısı yapacak olması ATA İttifakı içinde 2 farklı görüş iddialarını güçlendirdi
Ümit Özdağ 2. tur seçim kararını yarın açıklayacak

Türkiye nefesini tuttu 28 Mayıs seçimini bekliyor. Bir yandan seçmenler yurt dışında Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için sandık başına gidiyor.  Oy kullananların sayısı şimdiden 1 milyon 153 bin 842'yi geçti. Bir tarafta yüzde 49.52'lik kesimin desteğini alan Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan, diğer tarafta ise yüzde 44.88 oy alan Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu var.

Hal böyleyken tüm gözler ilk turda yüzde 5'in üzerinde oy alan ATA İttifakı'nda. Sinan Oğan'ın kararını bugün saat 17:00'de Ankara'da basın toplantısı ile duyuracağı açıklanmıştı. Bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada, Ümit Özdağ'ın, yarın saat 11.00'de parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin partisinin kararını açıklayacağı belirtildi.

İki farklı karar beklentisi

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın ayrı günlerde açıklama yapacak olması ATA İttifakı'nda ikinci tur için farklı iki görüşün ortaya çıktığı iddialarını güçlendirdi.