26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 04:31 | Son Güncelleme: 17.03.2023 04:32

Utandıran ve düşündüren Nazi selamı

Ulus Özel Musevi Lisesi ile Üsküdar Amerikan Lisesi arasında düzenlenen bir futbol karşılaşmasında Nazi selamı verildi. Bu olay üzerine Üsküdar Amerikan özür diledi. Yahudi cemaati sorunun bilinçsizlikten kaynaklandığını düşünüyor
Üsküdar Amerikan Lisesi
Üsküdar Amerikan Lisesi

İstanbul’daki özel liseler arası düzenlenen futbol turnuvasında verilen Nazi selamı vermesi tartışma yarattı.
Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) ile Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) 14 Mart’ta karşı karşıya geldi. Rakiplerine karşı ikinci golü atan ÜAL takımından en az bir öğrenci sevincini Nazi selamı vererek gösterdi.
Olayı ilk olarak iş insanı İzzet Stamati sosyal medya hesabından duyurdu. Stamati, Türk Yahudi Toplumu ve Milli Eğitim Bakanlığı’na şöyle seslendi: “Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında ÜAL oyuncuları gol sevinçlerini Ulus Musevi Lisesi oyuncularına Nazi selamı vererek kutlamışlar. Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar.”  Türk Yahudi Toplumu da konunun takipçisi olduğunu söyleyerek “Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” dedi.