01 Eylül 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 31.08.2026 21:39 | Son Güncelleme: 31.08.2026 21:47

Yurt dışı çıkış yasağı olan Youtuber Arif Kocabıyık, TIR dorsesinin altında Bulgaristan'a giderken yakalandı

Antalya 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla yurt dışı çıkış yasağı bulunan YouTuber Arif Kocabıyık, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir TIR'ın dorsesinin altında Bulgaristan'a çıkmaya çalışırken yakalandı
Yurt dışı çıkış yasağı olan Youtuber Arif Kocabıyık, TIR dorsesinin altında Bulgaristan'a giderken yakalandı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli süreç kapsamında, 31 Ağustos 2026 günü saat 15.11 sıralarında Kapıkule Gümrük Sahası’nda Bulgaristan’a çıkış yapmak üzere gelen tırda arama ve kontrol gerçekleştirildi.

Kontroller sırasında tırın dorsesinin altında gizlenmiş iki kişi tespit edildi. Yapılan incelemede bu kişilerin Türk vatandaşı Arif Kocabıyık ile İran vatandaşı Shayan Peiman Samadi olduğu belirlendi.

Sorgulamada, Antalya 35. Asliye Ceza Mahkemesince Kocabıyık hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 299/1. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu tespit edildi.

Kocabıyık’ın, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağına rağmen Bulgaristan’a geçmek amacıyla tır dorsesinin altına gizlendiği ve bu şekilde sınırı geçmeye çalıştığı belirlendi.

Olayın ortaya çıkarılmasının ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla adli işlemler başlatıldı. Arif Kocabıyık ile tır sürücüsü Muhterem Altıntaş gözaltına alındı.

Şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmesi talimatı verildi.

Olayla ilgili soruşturmanın Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürüldüğü bildirildi.