20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 01.08.2022 09:41 | Son Güncelleme: 01.08.2022 10:55

Amber Heard, 8 milyon dolarlık tazminatı ödeyebilmek için California’daki evini sattı

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'e ödemesi gereken 8 milyon dolarlık tazminat nedeniyle California'daki evini sattı. Ayrıca yeni ulaşılan mahkeme belgelerine göre Heard'ın boşanma sırasında Depp'ten alabileceği yaklaşık 16 milyon doları reddettiği öğrenildi
Amber Heard, 8 milyon dolarlık tazminatı ödeyebilmek için California’daki evini sattı

Yeni açılan mahkeme belgelerine göre Amber Heard, Johnny Depp’le boşanmaları sırasında ondan 16 milyon dolar almayı reddetti. Ancak şimdi mali açıdan zorlanan aktris California’daki çok sevdiği evini sattı. 

"Konu parayla ilgili değil"

Daily Beast tarafından görülen belgelere göre 36 yaşındaki Aquaman yıldızı, 2016'da boşanma davası açtıktan Depp'in Karayip Korsanları'nın dördüncü filmi evliyken çekildiği için 33 milyon doların yarısını isteyebilirdi. Ancak Heard bunu yapmamayı seçti ve hukuk ekibine bunun parayla ilgili olmadığı konusundaki sözüne inanılmaz derecede sadık olduğunu söyleyen bir e-posta yazdı. Yargıç, Depp'in Heard'a karşı açtığı karalama davası sırasında bunun kanıt kabul edilmesine izin vermedi. 

Karalama davasında suçlu bulunduktan sonra Depp'e toplam 8.3 milyon dolar ödemesine karar verildi ancak Heard bunun için yeterli parası olmadığını söyledi. Şimdi, California çölünde Yucca Vadisi'ndeki evini 1.05 milyon dolara satarak bu paranın bir kısmını toplamaya çalışıyor. TMZ’nin haberine göre aktris bu satışla 500 bin dolar kar etti. Heard, evi 2019 yılında aktrise bağlı isimsiz bir aracıyla satın aldığını iddia etti.  

6 dönümlük ev 2015 yılında inşa edildi. Evde yüksek tavanlar, beton zemin ve LED ışıklar yer alıyor. Ayrıca bir şömine ve şarap soğutuculu şık bir bar alanı da bulunuyor. Yemek masası da bulunan mutfakta granit tezgah ve son teknoloji Wolf ve Miele marka beyaz ev eşyaları bulunuyor. Evde üç yatak odası var. Odalardan birisi verandaya doğrudan erişebiliyor. Spa tarzı olan banyoda sabit bir küvet, çift lavabo ve özel bir taş duş yer alıyor.

Heard'ın tazminat olarak 10 milyon dolar ve 350 bin dolar cezai tazminat da dahil olmak üzere zararları karşılayamayacağına dair spekülasyonlar var. Karşı davada Depp'ten 2 milyon dolar alacak ve ona 8 milyon doların biraz üzerinde ödeme yapacak. Cezai tazminat ise eyalet sınırlaması nedeniyle 5 milyon dolardan 350 bin dolara düşürülmüştü. 

Yargıç mahkemeye dahil etmedi

Yeni açılan mahkeme belgeleri, Heard'in boşanmalarında bu ödemeyi yapmasına yetecek kadar parayı reddettiğini gösteriyor. Daily Beast, Yargıç Penney Azcarate'in, Amber'in boşanma davası sırasında avukatlarıyla yaptığı bir konuşmayı sunmasına izin vermeyi reddettiğini belirtti. Aktrisin avukatları, Depp'in Karayip Korsanları'ndan elde ettiği kârla hak ettiğini düşündükleri 'on milyonlarca doları' alması ve takip etmesi için onu yönlendirmek istedi.  Depp'in evlilik sırasında Karayip Korsanları serisinin yeni filmini çektiği için bunun ortak mal olduğunu ve Heard'ın yarısına hak kazandığı bir varlık olduğunu iddia ettiler. 

Heard, avukatlarının e-posta yoluyla "sözüne sadık olduğunu" ve bunun nakitle ilgili olmadığını söylemesiyle, bu paranın peşine düşmelerine izin vermedi. Yargıç Azcarate, karalama davası kapsamında bu e-postalara yer vermeyi reddetti. 

(Kaynak: DailyMail, TMZ)