03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2022 11:11 | Son Güncelleme: 24.07.2022 11:26

Amber Heard’tan sonra Johnny Depp de 2 milyon dolarlık tazminat için temyize başvurdu

Amber Heard’ın 10 milyon dolarlık tazminat kararını temyize taşımasının ardından Johnny Depp de eski eşinin izinden gitti
Amber Heard’tan sonra Johnny Depp de 2 milyon dolarlık tazminat için temyize başvurdu

Johnny Depp, eski eşi Amber Heard milyonlarca dolarlık karalama davasının sonucuna itiraz ettikten bir gün sonra temyiz başvurusunda bulundu. Cuma günü ABD Fairfax’ta mahkemeye Depp’in, olumsuz sonuçlara itiraz ettiğine dair bir dilekçe sunuldu. 

Depp'in temsilcisi Los Angeles Times'a verdiği demeçte, "Karar kendi adına konuşuyor ve Bay Depp, bunun her iki tarafın da hayatlarına devam etme ve iyileşme zamanı olduğuna inanıyor. Ancak Bayan Heard, karara itiraz ederek daha fazla dava açmaya kararlıysa, Bay Depp tüm yasal konuların Temyiz Mahkemesi tarafından değerlendirilmesini sağlamak için eşzamanlı bir temyiz başvurusunda bulundu” dedi.

Perşembe günü Heard'ın hukuk ekibi, duruşma sırasında yapılan hataların adil bir kararı engellediğini iddia eden bir başvuruda bulunmuştu. Heard daha önce de davadaki jüri üyelerinin uygunsuz olduğunu iddia ederek karara itiraz etmişti ancak altı haftalık davayı denetleyen Yargıç Penney Azcarete bu iddiaları reddetmişti.  

Heard'ın sözcüsü, dosyanın sunulmasından sonra, "Mahkemenin adil bir kararı engelleyen hatalar yaptığına inanıyoruz. Bu nedenle karara itiraz ediyoruz. Bunun Twitter’ı ateşleyeceğinin farkında olsak da adaleti sağlamak için atmamız gereken adımlar var” demişti. 

Heard-Depp davası

Johnny Depp, The Washington Post'ta kendisini “aile içi istismarı temsil eden halka açık bir figür” olarak tanımladığı Aralık 2018 tarihli bir yazısı nedeniyle Heard'a iftira davası açmıştı. Depp'in avukatları, aktörü adı yazı da hiç geçmemesine rağmen adınını karalandığını iddia etti.  

Heard, Depp'in eski avukatının, taciz iddialarını alenen bir aldatmaca olarak nitelendirdiği nedeniyle karşı dava açmıştı. Jüri, Heard'ın Depp'e 10 milyon dolar tazminat ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödemesine karar verdi. Cezai tazminat eyalet sınırı nedeniyle 350 bin dolara düşürüldü. Jüri karşı dava nedeniyle Depp’in de 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. 

Altı haftalık duruşma sırasındaki ifadelerin çoğu, Heard'ın Depp tarafından birçok kez fiziksel ve cinsel tacize uğradığı iddialarına odaklandı. Depp, Heard'a asla vurmadığı ve tacizcinin kendisi olduğu konusunda ısrar etti.

(Kaynak: The Guardian, Forbes)