05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2022 18:35 | Son Güncelleme: 02.06.2022 18:46

Bill Cosby yeniden cinsel tacizle yargılanıyor

2018 yılında cinsel saldırı suçundan cezalandırılan Bill Cosby, yeni bir taciz davasıyla yeniden yargılanıyor. Cosby'nin 1974 yılında 16 yaşında olan Judy Hurt'ı taciz ettiği öne sürüldü
Bill Cosby yeniden cinsel tacizle yargılanıyor

Cinsel saldırı suçundan 3 yıl hapis yatan Bill Cosby, yine cinsel tacizle suçlanıyor. Dün Los Angeles’taki başlayan davada ünlü komedyen 1974 yılında, o zaman 16 yaşında olan Judy Hurt’a taciz suçundan yargılanıyor.  

Bu 2018'de hapis cezasına çarptırılan ancak geçen yıl Pensilvanya mahkemesinin mağdura tazminat ödediği anlaşma nedeniyle cezasını iptal etmesinden sonra serbest bırakılan 84 yaşındaki Cosby'ye yönelik cinsel suç iddialarının en son davalarından biri.

Arkadaşı yıllar sonra tanık olarak geldi

California'daki duruşmanın ilk gününde, Huth'un avukatı Nathan Goldberg, Cosby'nin genç kızın güvenini kazanmak için halka açık park gibi güvenli yerlerden yararlandığını söyledi. İddianameye göre, komedyen genç kadın ve arkadaşıyla Let’s Do It Again filminin çekimleri sırasında tanıştı ve ardından onları Playboy Malikanesi'ndeki bir oyun odasına davet etti. Şimdi 64 yaşında olan Huth yalnızdı ve banyodan döndüğünde, Cosby'yi yatakta yatarken buldu, bu noktada ondan gelip onu tutmasını istedi.

Metoo hareketindeki mahkum edilen ilk ünlü

Duruşma sırasında, Huth ile malikaneye giden arkadaşı Donna Samuelson tanık olarak ortaya çıktı ve Huth ile tekrar görüştükten sonra arkadaşının hemen ayrılmak istediğini söyledi. Samuelson, Huth'un kendisine Cosby'nin onunla cinsel ilişkiye girmeye çalıştığını söylediğini söyledi. 

Cosby'nin 2014 yılında açılan bir dava sonucunda ortaya çıkan duruşmaya çıkması beklenmiyor. 2018'de Cosby, Andrea Constand’a cinsel tacizde bulunmak suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı ve bu Metoo hareketi döneminde bir ünlünün ilk mahkumiyeti olmuştu.