28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.11.2022 12:08 | Son Güncelleme: 07.11.2022 12:49

Britney Spears, Victoria hastalığına yakalandığını duyurdu

Haziran ayında İranlı spor eğitmeni Sam Asghari ile dünya evine giren Britney Spears, Victoria hastalığına yakalandığını duyurdu. Instagram'dan bir video yayınlayan ünlü şarkıcı hastalığı hakkında, "Tanrı dışında bir tedavisi yok" dedi
Britney Spears, Victoria hastalığına yakalandığını duyurdu

40 yaşındaki Amerikalı şarkıcı Britney Spears Instagram hesabından yayınlandığı bir dans videosunda Victoria hastalığına yakalandığını duyurdu. Hastalığı hakkında "Tanrı dışında bir tedavisi yok" diyen Spears vücudunun sağ tarafında sinir hasarı olduğunu söyleyerek, "Sinir hasarı bazen beyninize yeterince oksijen gitmemesine yol açıyor. Beyniniz sonunda duruyor. Haftada üç kez uykumdan ellerimi tamamen uyuşması nedeniyle uyanıyorum. Sinirler çok küçük ve batıyor gibi hissettiriyor. Vücudumun sağ tarafında iğnelenme oluyor. Boynuma kadar fırlıyor ve en çok acıtan kısım şakağım... Acılı ve ağrılı.." dedi. 

"Eskisi gibi hareket edemiyorum" 

Dans ederken ağrı hissetmediğini söyleyen Britney Spears, "Zihnim tamamen içimdeki çocuğa dönüşüyor. Ama eskisi gibi hareket edemiyorum. Beynime ve boynuma oksijenin gittiğini hissettiğim bir ilaç buldum. Gözlerim şimdi daha açık ve başımı dik tutabiliyorum. Bunu başarmaya çalışırken iyi bir iş yaptım. Nefes alabiliyorum. Kendimi daha akıllı hissediyorum çünkü artık nefes alabiliyorum" dedi. 

Victoria hastalığı nedir? 

Victoria hastalığı olarak da bilinen Tüberküloz tedavi edilmezse ölümcül olabiliyor. Enfeksiyon esas olarak akciğerleri etkiliyor. Ancak karın, kemikler, bezler ve sinir sistemi üzerinde de etkiye sahip. Tüberküloz  (TB) testi pozitif çıkan kişi sayısı 2021'de 10,6 milyon artarak yüzde 3,6 arttı.