29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.09.2022 21:58 | Son Güncelleme: 10.09.2022 22:15

Burberry ve Raf Simons Londra Moda Haftası gösterisini iptal etti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in perşembe günü hayatını kaybetmesinin ardından Burberry ve Raf Simons Londra Moda Haftası gösterisini Kraliçe'ye saygı işareti olarak iptal etti
Burberry ve Raf Simons Londra Moda Haftası gösterisini iptal etti

Önümüzdeki hafta başlayacak olan Londra Moda Haftası teknik olarak hala devam ediyor, ancak Burberry ve Raf Simons gibi markalar hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine saygısızlık olacağı sebebiyle İlkbahar/Yaz 2023 defilesini iptal etti. 

İngiliz Moda Konseyi, ölüm haberinin ardından Londra Moda Haftası'nın devam edeceğini, ancak tüm partilerin ve temel olmayan etkinliklerin iptal edilmesini ve cenaze töreni sırasında düzenlenen tüm gösterilerin yeniden düzenlenmesini önereceğini duyurmuştu. 

16 Eylül'de başlayacak olan Londra Moda Haftası'nda başka markalardan iptal haberler gelmeye devam edecek mi bilinmez ama pandeminin ardından son üç yılın en büyük moda haftasına hazırlanan moda dünyası için şovun sönük geçeceği çok açık. Öte yandan ne Raf Simons ne de Burberry, 16, 17 Eylül'de gerçekleşecek olan gösterilerin yeniden planlanıp planlanmayacağını açıklamadı.