Alman mülkiyetindeki Amerikan haber web sitesi Business Insider, Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın Kasım 2021'de ikiz çocuk babası olduğu ve bunu sakladığını öne sürdü. Forbes'un da sayfalarında yer verdiği habere göre; Tesla'nın kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk'ın Kasım 2021'de ikizleri oldu. Musk'ın Neuralink beyin çip firmasında üst düzey yönetici olan Shivon Zilis ile birlikte olduğu ve ikiz bebeklerin bu ilişkiden dünyaya geldiği öne sürüldü.
İsimleri değiştirmek isteyince ortaya çıktı
Business Insider'ın ulaştığı raporda, Musk ve Zilis ikizlerin isimlerini değiştirmeyi talep etti. Dilekçede "İkizler babalarının soyadına sahip olacak ve annelerinin göbek adlarının bir parçasını içerecek" denildi. Başvurudan bir ay sonra Teksas'ta bir yargıç dilekçeyi onayladı.
Tesla projesinde çalıştı
36 yaşındaki Zilis, LinkedIn profilindeki bilgilere göre, Neuralink'te operasyonlar ve özel projeler direktörü. Şirkette Mayıs 2017'de çalışmaya başladı ve 2019'a kadar Tesla'da bir projede yapay zeka direktörlüğü yaptı.
Çocuklarının sayısı 9'a ulaştı
Musk'ın ikizlerinin olduğu haberiyle toplam çocuk sayısı 9'a ulaştı. Kanadalı şarkıcısı Grimes'ten iki, Kanadalı eski eşi Justine Wilson'dan beş çocuğa sahip. Diğer yandan Musk ve Zilis'in Reuters'ın yorum talebine yanıt vermediği belirtildi.
"Orwell'in yazdığından daha fazla gözetim var"
Tesla ve SpaceX CEO’suİngiliz yazar George Orwell ile ilgili attığı bir tweet ile gündemde. Orwell’in iyimser olduğunu yazan Marc Andreessen adlı bir Twitter kullanıcısına cevap veren Musk “Dünya aslında Orwell’in tasvir ettiğinden çok daha iyi, ama aynı zamanda çok daha fazla gözetim var” diye yazdı. Musk'ın ikiz çocuklarının ortaya çıktığı günlerde böyle bir tweet atması konuyla ilgili ya da değil ilginç bir tesadüf oldu.
Orwell, 1949’da yayınlanan ve düşünce kontrolü, manipülasyon ve sansürün her türlüsüne başvuran totaliter rejimin tasvir edildiği distopik romanı 1984 ile tanınıyor
Özellikle Orwell'in 1984 kitabında tanımlanan Big Brother (Büyük Birader) kavramı günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. Big Brother (Büyük Birader) aynı romanda yer alan kurgusal karakterlerden biridir. Romana göre en ileri safhada bir totaliter rejimle yönetilen, iktidar partisinin kendi çıkarları uğruna halkı üzerinde büyük baskı kurduğu Okyanusya ülkesinin gizemli diktatörüdür.
Kayıt sistemleri ve güvenlik kameraları
Orwell'in betimlediği toplumda her bir birey tele-ekranlar aracılığıyla yetkililerin sürekli göz hapsi altındadır. Gözetim altında oldukları durmaksızın insanlara "Büyük Birader seni izliyor" sloganıyla anımsatılmakta ve bu, ülkede uygulanan propagandanın özünü oluşturmaktadır. 1984 yayınlandığından bu yana, Büyük Birader / Big Brother terimi pek çok dile mâl olmuş, güçlerini istismar eden iktidarlara yapılan bir yakıştırma olarak kullanılmaya başlamıştır. Özellikle kamusal alanlara kurulmuş kayıt sistemleri ve güvenlik kameralarıyla vatandaşların gözetim altında tutulması sık sık bu terimle ilişkilendirilir.