06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2023 09:40 | Son Güncelleme: 14.01.2023 10:52

Cardi B marul fiyatlarından dert yandı

Lüks marka tutkusu ile bilinen hatta eleştirilen Cardi B sosyal medyadan marul fiyatlarına isyan etti. Grammy ödüllü rap'çinin paylaşımı tartışılırken, Wall Street Journal’ın fahiş zammın nedenini yazdı
Cardi B marul fiyatlarından dert yandı

Belcalis Marlenis Almanzar; bilinen sahne adı ile Cardi B, geçen hafta Twitter'da yayınladığı bir videoda "Marul birkaç ay önce 2 dolardı. Şimdi ise neredeyse 7 dolar" dedi. 30 yaşındaki rap'çinin şikayet dolu bu videosu sosyal medyada gündem oldu. Amerikalı sanatçı marula zam geldiği konusunda haklı. Wall Street Journal’ın haberine göre kötü hava koşulları ve mahsulü yok eden bir virüs, marulun fiyatının diğer tüm sebzelerden daha fazla artmasına neden oldu. Fakat boynundaki elmaslar ve 3 yaşındaki kızına aldığı 48 bin dolarlık çanta göz önüne alındığında 30 yaşındaki şarkıcının marulun fiyatından şikayet etme hakkı var mı?

Cardi B kızı Kulture'a aldığı hediyelerle hem eleştirilen hem de alay konusu oluyor

 Marul fiyatı neden arttı?

ABD'de fiyatları aralık ayında bir yıl öncesine göre yüzde 24,9 arttı. Bu oran, meyve ve sebzelerdeki yüzde 8,4'lük artışın neredeyse üç katı ve yüzde 6,5'lik artış oranından önemli ölçüde yüksek. Impatiens nekrotik leke virüsü olarak adlandırılan virüs, kasım ve aralık aylarında ABD'nin en çok buzdağı ve marul aldığı Kaliforniya'nın Salinas Vadisi'nde yayıldı. Gıda ekonomistleri, virüsün marul kıtlığına yol açarak fiyatların yükselmesine neden olduğunu söyledi. 

Fiyatlar 3 yıl önce değişmeye başladı o yeni fark etti

California Yapraklı Yeşillikler Araştırma Kurulu İcra Direktörü Jennifer Clarke, virüsün ilk olarak 2006 yılında tespit edildiğini ve yaklaşık üç yıl önce mahsulleri finansal olarak etkilemeye başladığını söyledi. Clarke, geçen yıl işlerin daha da kötüye gittiğini söyledi. Virüsün yanı sıra, marul köklerini etkileyen Pythium solgunluğu adı verilen toprak bazlı bir hastalık da yayılıyor.

Clarke, kasım ayında genellikle dönüm başına 850 karton marul üreten yetiştiricilerin bu yıl dönüm başına ortalama 50 karton marul ürettiğini söyledi. Kıtlık nedeniyle perakendecilerin raflarını dolu tutmak için daha fazla ödemeye razı olduklarını ve fiyatın karton başına 15 dolardan 100 dolara yükseldiğini söyledi. 

“Orta sınıfın ne düşündüğümü ancak hayal edebilirim”

Birkin çantaları ve boynundaki elmaslarla marul fiyatlarından dert yanan Cardi B., sebzenin fiyatından şikayet edemeyecek kadar zengin olduğunu söyleyen eleştirmenlere cevap verdi. Geçen hafta yayınlanan ve beş milyondan fazla izlenen videoda "Orta sınıf insanların ya da mahalledeki insanların ne düşündüğünü ancak hayal edebilirim" dedi. 

Gerçek adı Belcalis Marlenis Almánzar olan Cardi B. geçen haftaki videosunda, evinde yapılan harcamaların haftalık bir listesini aldığını ve artan maliyetleri fark ettiğini söyledi. Grammy ödüllü rap'çi konuyla ilgili olarak "Naaaaaa, market alışverişi fiyatları şu anda çok saçma" tweet'i attı. Cardi B., eylül ayında yüksek kira bedelleri de dahil olmak üzere daha önce de ekonomik konular hakkında konuştu. O zaman attığı tweet'te ise  "Ciddiyim... İnsanların nasıl hayatta kaldığını bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cardi B'nin lüks araba koleksiyonu

Lüks harcamalardan kaçınmayan Cardi B. araba kullanmayı bilemese bile son model arabalardan vazgeçmiyor. Amerikalı ünlü şarkıcının araba koleksiyonunda Lamborghini Urus, Mercedes G Wagon, McLaren,  Chevrolet Suburban, Bentley Bentayga ve bir Rolls Royce Cullinan var. Ünlü rapçi verdiği bir röportajda kötü bir sürücü olduğunu, bu yüzden ehliyetini asla alamadığını söyledi.

Instagram / iamcardib

 3 yaşındaki kızına 7 ünlü markadan çanta

Küçük kızı için, ünlü moda markalarının imzasını taşıyan ürünler satın alan 30 Cardi B., aldıklarını sosyal medya hesabında paylaşmaktan vazgeçmedi. Cardi B., kızı Kulture için satın aldıklarnı takipçileriyla paylaşırken "Alışveriş çılgınlığına kapıldım. Tanrı bana bu güzel bebeği bir nedenle verdi" ifadelerini kullandı. Cardi B., kızına aldığı yedi lüks el çantasını gösterdiği paylaşımında "Kendim için yaptığımdan daha fazla alışverişi kızım için yaptım" dedi.