26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.11.2022 16:01 | Son Güncelleme: 13.11.2022 16:08

Elon Musk’ın annesi oğluna yapılan eleştirilere yanıt verdi: Bu kadar kaba olmayı bırakın

Son günlerde Twitter'da yaptığı değişikliklerle eleştirilerin odağında olan Elon Musk'ın annesi, oğlundan çok fazla nefret edildiğini söyleyerek, "Bu kadar kaba olmayı bırakın" dedi
Elon Musk’ın annesi oğluna yapılan eleştirilere yanıt verdi: Bu kadar kaba olmayı bırakın

Elon Musk'ın annesi, milyarderi eleştirenleri ona kaba davranmayı bırakmaya çağırdı ve oğlunun muazzam başarısı nedeniyle çok fazla nefretle karşılaştığını söyledi. Maye Musk, Birleşik Krallık'taki bir BBC belgeselinde Twitter’ın yeni sahibini savunarak, ondan dahi diye bahsetti. 

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımından bu yana sert bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Şirketin 7 bin 500 çalışanının yarısı ve platformda güvenlik, emniyet ve gizlilik konularını ele alan bir dizi üst düzey yönetici işten çıkarıldı. Mavi tiki 8 dolarlık bir abonelik sistemine dahil etmesi ünlü, politikacı ve sporcu gibi kişileri taklit eden hesapları artırdı.  

Twitter, sahte hesaplara yanıt olarak Twitter Blue abonelik sistemini askıya almak zorunda kaldı. İlaç şirketi Eli Lilly, sahte bir hesabın "artık insülinin ücretsiz olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz" tweet'inin ardından hisse senedi fiyatında büyük bir düşüş gördü. 

Elektrikli otomobil üreticisindeki büyük başarısına ve uzaya roket fırlatmasına rağmen annesi, Business Insider'a göre The Elon Musk Show adlı programda “Bu şirketlerle çok fazla nefretle karşılaşıyor” dedi.

Biden'dan Musk yanıtı

Haftanın başlarında ABD Başkanı Joe Biden, Musk'ın yabancı ülkelerle olan bağlarının ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle bakılmaya değer olduğunu söyledi. Başkana dünyanın en zengin insanının Çin ve Suudi Arabistan gibi ülkelerle olan mali ve ticari bağlantıları nedeniyle Amerikan güvenliğine bir tehdit olarak görüp görmediği soruldu. Biden, “Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan işbirliği ve/veya teknik ilişkilerinin, uygunsuz bir şey yapıp yapmadığına bakılmaya değer olduğunu düşünüyorum” dedi.