20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.08.2022 17:21 | Son Güncelleme: 11.08.2022 17:37

En pahalı boşanmalardan biri: Jerry Hall'dan ayrılması Rupert Murdoch'a ne kadara mal olacak?

Rupert Murdoch ve Jerry Hall resmi olarak boşandı. California yasalarına göre evlilikleri süresince alınan malların yarı yarıya paylaşılması gerekirken çiftin nasıl bir anlaşma yaptığı merak ediliyor. 6 yıllık birlikteliklerinde birçok mülk satın alan Murdoch'un serveti de 18 milyar dolara yükseldi
En pahalı boşanmalardan biri: Jerry Hall'dan ayrılması Rupert Murdoch'a ne kadara mal olacak?

Milyarder medya patronu Rupert Murdoch ve Jerry Hall’un boşanırken yaptığı anlaşmanın şartları merak ediliyor. DailyMail’e konuşan uzmanlar Murdoch’un, Hall’un lüks yaşamını finanse etmeye devam edeceğini ve 250 milyon sterlinlik emlak imparatorluğundan istediği evi seçebileceğini söyledi. 

Bu sabah ikilinin avukatları tarafından, ayrılıklarının duyurulmasından beş hafta sonra boşandıkları ve “iyi arkadaş” kalmaya karar verdikleri açıklandı. Uzmanlar, boşanma davasının evli oldukları Birleşik Krallık yerine California’da açılmasının, anlaşmanın türünü ve hızını etkileyeceğini söylediler.

Serveti yükseldi

California’da evlilik sırasında edinilen tüm nakit, varlık ve mülkler olarak ikiye bölünür. 2016'da evlendikten sonra Rupert ve Jerry, Atlantik'in her iki yakasındaki mülklere 250 milyon sterlinden fazla para harcadı ve Murdoch'un net serveti evliliklerinin başından beri yaklaşık 12 milyar dolardan 18 milyar dolara yükseldi. 

Howard Kennedy firmasından avukat Mark Stephens bugün DailyMail’e yaptığı açıklamada, Hall'un boşanma davası için California'yı seçmesi Murdoch’u çabucak bir anlaşma aramaya zorlamış olmalı. Murdoch anlaşma yapmanın daha iyi olduğunu fark etti” dedi. Stephens, Murdoch’un Hall’ın yaşam tarzı için ödeme yapmayı büyük ihtimalle kabul edeceğini ve birlikteyken satın aldıkları mülklerin birkaçını verebileceğini söyledi. 

Murdoch'ın evliyken aldığı mülkler

2019'da çift, Oxfordshire'daki Henley-on-Thames yakınlarında 11.25 milyon sterlinlik bir Georgian mülkü satın aldı. Bir yıl sonra, Cotswolds'da 30 milyon sterlinlik bir restorasyon projesi için ayrılmış Great Tew Malikanesi'ni ele geçirdikleri ortaya çıktı. Geçen Aralık ayında çift, ABD'nin Montana eyaletindeki Yellowstone Park yakınlarındaki 340 bin dönümlük bir sığır çiftliğine 228 milyon sterlin harcadı.

Ailenin bilinen diğer mülkleri arasında 50 milyon dolarlık bir New York dairesi, Kaliforniya'da bir çiftlik, Los Angeles'ta 30 milyon dolarlık bir şaraphane ve Murdoch'un Avustralya'da koyun ve sığır çiftliği yer alıyor. Medya patronunun Londra'da olduğu zamanlar için bir Mayfair dairesi de var.