26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2022 11:47 | Son Güncelleme: 07.08.2022 12:05

Melinda French Gates, Bill Gates'ten boşanma davasında aldığı hisselerin 1 milyar dolarından fazlasını sattı

Bill Gates'ten boşanırken 6,3 milyar dolarlık hisse senedi alan Melinda French Gates, 1 milyar dolarını şimdiden sattı. French Gates, eşiyle birlikte kurdukları vakfa da bir süredir bağışlarını azalttı
Melinda French Gates, Bill Gates'ten boşanma davasında aldığı hisselerin 1 milyar dolarından fazlasını sattı

Geçen yıl Microsoft’un kurucusu Bill Gates’ten ayrılan Melinda French Gates, boşanma anlaşmasında çeşitli şirketlerde en az 6,3 milyar dolarlık hisse senedi aldı. Bu miktarın dörtte birini şimdiden sattı. Forbes'un Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başvurularını incelemesine göre French Gates, Aralık 2021'den bu yana vergiler hariç  yaklaşık 1,44 milyar dolar değerinde hisse senedi satışı gerçekleştirdi. 

Geçen yılın sonunda, otomobil perakendecisi AutoNation'ın 3.67 milyon hissesini 429 milyon dolara sattığı tahmin ediliyor. Melinda’nın şirkette hala yüzde 4 hissesi var. Aynı zamanda, yaklaşık 468 milyon dolar değerinde Kanada Ulusal Demiryolu hissesi ve 3.6 milyon dolar değerinde Coca-Cola FEMSA hissesi sattı. Temmuz ayında bildirilen son satışında, Kanada Ulusal Demiryolunun 4.63 milyon hissesini 538 milyon dolara sattı. Şimdi demiryolu firmasının yüzde 2,2'sine sahip.

Gates Vakfı'na bağışı azalttı

Eylül 2021'in başlarında, French Gates'in Bill Gates'ten hisse devirlerini almasından kısa bir süre sonra net serveti 6,3 milyar dolar değerindeydi. French Gates'in yatırım şirketi Pivotal Ventures'tan bir temsilci, Forbes'un Melinda'nın hisse satışlarıyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. 

French Gates'in parayla ne yapacağı belli değil. Wall Street Journal, bu yılın başlarında, Melinda'nın servetinin büyük kısmını Gates Vakfı'na bağış olarak taahhüt etmediğini yazdı. French Gates, 2000 yılında Bill ile birlikte kurdukları vakıfta hala eşbaşkan olarak görev yapıyor.  

Ağustos 2021'de 27 yıllık evliliklerini sonlandıran çift 130 milyar dolarlık serveti eşit olarak paylaştı.

Servetinin çoğunu bağışlayacağını söyledi

French Gates, geçen yılın sonlarında servetinin çoğunu bağışlama taahhüdünü yineledi. French Gates, The Giving Pledge organizasyonu için yazdığı mektupta, “Bu kadar servetin tek bir kişinin elinde toplanmasının saçmalığının farkındayım ve bu büyüklükteki bir servetle yapılacak tek sorumlu şeyin onu mümkün olduğunca düşünceli ve etkili bir şekilde vermek olduğuna inanıyorum” diye yazdı. 

Bill Gates de geçen ay vakfa bağışlayacağını duyurduğu 20 milyon dolarlık taahhüdün bir parçası olacak 6,5 milyar dolarlık Kanada Ulusal Demiryolu ve tarım ekipmanı üreticisi Deere & Co. hissesini Gates Vakfı'na devretti.