26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2022 12:35 | Son Güncelleme: 25.08.2022 13:49

Eski aşçısı Kraliçe 2. Elizabeth'in her öğünde yemekten vazgeçemediği yiyeceği açıkladı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin 11 yıl boyunca yemeklerini yapmış şef Darren McGrady YouTube kanalından yayınladığı bir videoda, Kraliçe 2. Elizabeth'in her öğünde mutlaka reçelli ekmek tükettiğini açıkladı
Eski aşçısı Kraliçe 2. Elizabeth'in her öğünde yemekten vazgeçemediği yiyeceği açıkladı

Neredeyse 100 yaşına basmaya hazırlanan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in son dönemde bazı sağlık sorunları yaşasa da sağlıklı ve yıllara meydan okuyan görüntüsü 'Kraliçe nasıl besleniyor?' sorusunu da akıllara getiriyor. Her konuda olduğu gibi yemek konusunda da çok disiplinli olduğu bilinen kraliçe herkes gibi basit ve temel gıdaları tercih ediyor. 

Tahtta 70 yılını tamamlayan ilk kişi olan Kraliçe 2. Elizabeth, Platin Jübilesini şubat ayında yaptı

Öğle yemeklerinde ızgara balık ve salata gibi yemekler yiyen II. Kraliçe Elizabeth, nişasta tüketmediği için patates yemeyi tercih etmiyor. Kraliçe'nin en sevdiği yemek ritüeliyse sandviçler ve çörekler eşliğinde geçen ikindi çayı.

Ancak kraliçenin yemek konusunda bir ritüeli daha olduğu ortaya çıktı. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin 11 yıl boyunca yemeklerini yapmış şef Darren McGrady, kraliçenin yeme alışkanlıklarıyla ilgili bazı detayları YouTube hesabından paylaştı. McGrady videosunda Kraliçe'nin henüz yürümeye yeni başlayan bir çocuk olduğu dönemden bu yana her gün reçelli ekmek yediğini anlattı.

Hobilerinden biri kendi bahçesinde meyve ve sebze yetiştirerek organik tarım yapmak olduğu bilinen Prens Charles'ın bu tutkusu Kraliçe'nin de işini geliyor. Öyle ki çocukluğundan bu yana her gün tükettiği reçel yalnızca Balmoral Şatosu'nun bahçesinde yetişen çileklerden yapılıyor. Kraliçe'nin mevsimi dışında hiçbir meyve veya sebzeyi tüketmediği de biliniyor. 

 Kraliçe'nin bir günlük öğünü

Kraliyet ailesinin eski aşçısı Darren McGrady göre Kraliçe kahvaltıya geçmeden önce güne bir fincan sütsüz ve şekersiz Earl Grey çay ve birkaç kurabiyeyle başlıyor. Kahvaltısı ise genelde diyet meyveli mısır gevreği ya da reçelli kızarmış ekmek, trüflü ve füme somonlu çırpılmış yumurtadan oluşuyor. Öğle yemeğinden önce ise bir dilim limonlu ve bol buzlu gin ve Dubonnet içmeyi seviyor. Öğle yemeklerini hafif yemeyi tercih eden kraliçe ıspanak, balık, salata gibi gıdalar tercih ediyor. 

Beş çayı önemli 

İngilizlerin meşhur beş çayı Kraliçe için çok önemli. Çayın yanında parmak sandviçler, reçelli ekmek, ya da zencefilli, meyveli ve çikolatalı pastalar tercih ediyor.  Akşam yemeğinde ise tercihini kırmızı et ya da somondan yana kullanan Elizabeth günü bir kadeh şampanya ile tamamlıyor.