29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.12.2023 10:24 | Son Güncelleme: 26.12.2023 10:37

Gazze paylaşımı Çığlık-7'yi vurdu: Rüya bir işti, kabusa döndü

Melissa Barrera'nın Gazze paylaşımı nedeniyle işine son verilmesinin ardından Çığlık-7'de yaprak dökümü devam ediyor. Hollywood'un yükselen yıldızı Jenna Ortega'dan sonra yönetmen Christopher Landon da filmi bıraktı. 48 yaşındaki senarist "Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü" dedi
Gazze paylaşımı Çığlık-7'yi vurdu: Rüya bir işti, kabusa döndü

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik Amerikan ve Avrupa sinemasında tepkilerini ortaya koyan aktör ve aktrislerin karşılaştığı baskılar gündem olmaya devam ediyor. Başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın kasım ayında Gazze konusundaki sözlerinin ardından işine son verildiği Çığlık-7 filminin yönetmeni Christopher Landon da filmle ilgili görevinden haftalar önce ayrıldığını duyurdu.

Landon, X'ten (Twitter) yaptığı paylaşımda "Çığlık-7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" dedi.

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulmamasının kararından etkili olduğu konuşuluyor. 

Daha fazla bilgi

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti. Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega filmden ayrıldığını duyurmuştu.

 

Kaynak: AA