14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2022 15:56 | Son Güncelleme: 16.12.2022 16:21

Harry ve Meghan belgesinde ikinci perde: Kraliyet Ailesi hedefte

Netflix'in Meghan & Harry belgeselinin dün yayımlanan 3 bölümüyle birlikte Kraliyet Ailesi'ne yöneltilen suçlamalar tavan yaptı. Özellikle Prens Harry'nin ağabeyi Prens William, Kral Charles ve Kraliçe Elizabeth hakkındaki sözleri ses getirdi
Harry ve Meghan belgesinde ikinci perde: Kraliyet Ailesi hedefte

Harry & Meghan belgeselinde ikinci perde açıldı. İlk üç bölümde daha çok çiftin ilişkilerine odaklanan belgeselin dün izleyiciyle buluşan son 3 bölümü, doğrudan Kraliyet Ailesi'ni hedef aldı. Netflix melodramasında en çok dikkat çeken ise Prens Harry'nin eşinin düşük yapması konusunda basını suçlaması ve Kraliyet Ailesi üyeleriyle arasındaki bağların kopuşunu anlattığı yerler oldu. 

"Abim bana dehşet yaşattı"

Harry, 2020 Ocak’ta gerçekleştirilen Sandringham Zirvesi'nde ağabeyinin kendisini nasıl azarladığını anlattı dahası babasın Kral Charles’ı yalan söylemekle, Kraliçe’yi de tepkisiz kalmakla suçladı. Prens Harry o günü “Abimin (Prens William) bana bağırıp çağırması, babamın (Kral Charles) da yüzüme karşı yalan söylemesi benim için dehşet vericiydi. Anneannem (Kraliçe Elizabeth) de orada öylece oturup, hiçbir şey söylemedi” diye anlattı.

Harry, “Sandringham Zirvesi'ne gittiğimiz gibi isteklerimizin tartışılmayacağı bile belliydi, oraya halkın da haberi olan yarı içeri, yarı dışarı yaklaşımıyla gittim. Böylece hem kişisel kariyerlerimizi sürdürecek, hem de Kraliçe’ye hizmet etmeye devam edebilecektik” dedi. 

Meghan ağlama krizine girdi

Zirve sonrası olanları kendisine telefon üzerinden anlatırken Meghan’ın ağlama krizine girdiğini ekleyen Harry, William ile aralarındaki sorunların çözüldüğü yönünde yapılan basın açıklamasına ise isminin haberi olmadan eklendiğini belirtti.

"En çok aramızın açılmasına üzülüyorum"

William’ın kardeşi yerine Kraliyet Ailesi'nin geleceğini seçtiğini belirten Harry, “En üzüldüğüm nokta ise kardeşimle aramızın açılması, William artık Kraliyet kurumunun tarafında” dedi.  Sussex Dükü buna rağmen bunu bir nebze de olsa anladığını, abisinin üzerindeki sorumlulukların farkında olduğunu belirtti.

Diana gibi kıskanıyorlar

2018’de evlenen çift, Meghan’ın “asil bir rock yıldızı” gibi görülmesini William, Kate ve Charles’ın kıskandığını iddia etti. Karısı Meghan ve Prenses Diana arasında bağlantılar kurduğunu söyleyen Harry, aynı Meghan’a yapıldığı gibi Diana’nın da Kraliyet işinde onlardan daha iyi olduğu gerekçesiyle abisi ve babası tarafından uzaklaştırıldığını söyledi. Çiftin Ekim 2018 tarihli, Meghan’ın hamilelik haberinin de ortaya çıktığı ilk Avustralya gezisinin fazla iyi geçtiğini ifade eden Harry, belgeselin yeni yayımlanan 4. bölümünde bu iyi karşılanmanın, Saray tarafından korkuyla karşılandığını ekledi.

Düşük için basını suçladı

Sussex Düşesi, Meghan Markle’ın basın yüzünden düşük yaptığına inandığını söyledi. Harry gazeteye karşı açılan davanın stresinin Meghan'ın bebeğini kaybetmesine neden olduğunu söyleyerek "Mail'in yaptıkları yüzünden karımın düşük yaptığına inanıyorum. Gördüklerime dayanarak söyleyebilirim ki, düşük, ona yapmaya çalıştıkları şeyden kaynaklandı" diye konuştu. Buna rağmen olaylar arasında nedensel bir bağlantı bulunduğuna dair kanıt olmadığı kabul etmedi.

Meghan’dan rahatsız edici açıklamalar

Meghan’ın ruh sağlığının yerinde olmadığı dönemlerde Kraliyet Ailesi'nden herhangi bir destek alamadığını belirttiği 5. bölümde ise, annesi Doria Ragland’ın “Hayatına son vermek istediğini bana söylediğini hatırlıyorum” sözleri dikkat çekti. Meghan’ın iddialarına göre Kraliyet Ailesi kötü gözükmemek için, bu süreç boyunca ona yardım eli bile uzatmadı.

Çiftin Windsor Kalesi’nde dünya evine girmelerini konu alan Netflix belgeselinin son 3 bölümü, Meghan ve Markle’ın Kraliyet Ailesi'ni geride bırakıp, Montecito’daki 11 milyon İngiliz sterlini değerindeki mega-villalarına nasıl taşındıklarını anlatıyor. Serinin finali olan 6. bölüm, diğerlerine göre daha iç açıcı, çiftin “özgürlük yolculuğu” adını koyduğu Kanada yolculuğunu anlatıyor.

Kral Charles ve Prens William’ın bu kişisel saldırılara cevap verip vermeyeceği de büyük bir merak konusu.