06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.02.2023 19:03 | Son Güncelleme: 03.02.2023 19:15

İspanyol modacı Paco Rabanne hayatını kaybetti

Ünlü parfüm ve moda tasarımcısı Paco Rabanne, 88 yaşında Fransa'daki evinde öldü. Ölümü, markasının ana şirketi Puig tarafından doğrulandı
İspanyol modacı Paco Rabanne hayatını kaybetti

Paco Rabanne markasının sahibi Puig grubu İspanyol modacı Paco Rabanne'in öldüğünü açıkladı. Grubun CEO'su Marc Puig yaptığı açıklamada, "Paco Rabanne'nin ölümü beni derinden üzdü. Harika kişiliği sayesinde, moda dünyasının benzersiz estetiğine, cüretkar, devrimci ve kışkırtıcı bir vizyonunu aktardı" dedi. 

Paco Rabanne kimdir?

Şubat 1934'te Bask Bölgesi'nde Francisco Rabaneda Cuervo olarak dünyaya gelen Rabanne, Cumhuriyetçi bir asker baba ile Cristóbal Balenciaga için terzilik yapan bir annenin oğluydu. Fütüristik ve kendine has elbiseleriyle  1960'ların en ünlü moda isimlerinden biri oldu. Daha sonra iyi tanınan parfümleri geliştirmek için Puig ile birlikte çalıştı. 

Geçen yüzyılın sonunda Rabanne, Mir uzay istasyonunun Dünya'ya düşeceğini ve Paris'i harap edeceği gibi tahminlerde bulunmuştu. Ayrıca bu gezegene 78 bin yıl önce geldiğini iddia ederek, bazılarının ona Wacko Paco lakabını takmasına yol açtı.