16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 14:39 | Son Güncelleme: 11.07.2024 14:52

Kardashianlar ve Mike Tyson da katılacak: Ambani düğünü bölge sakinlerini rahatsız ediyor

Ambani ailesinin 134 gün süren özel etkinliklerle kutlamalar gerçekleştirdiği düğün cuma akşamı Hindistan'da yapılacak. Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani'nin oğlunun düğününe Kim Kardashian ve Mike Tyson'ın da katılacağı öğrenildi. Ancak Mumbai halkı alınan önlemlerden rahatsız
Kardashianlar ve Mike Tyson da katılacak: Ambani düğünü bölge sakinlerini rahatsız ediyor

Kim ve Khloe Kardashian'dan boksör Mike Tyson'a kadar ünlü isimlerin, Asya'nın en zengin kişisinin aylar süren kutlamaların ardından cuma günü Hindistan'da gerçekleştireceği gösterişli aile düğününde iş dünyasının en büyük isimlerinden bazılarına katılması bekleniyor. Reliance Industries Ltd. şirketinin yönetim kurulu başkanı Mukesh Ambani'nin en küçük oğlu Anant Ambani'nin düğününe HSBC Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker ve Samsung Electronics Co. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Jay Lee'den İngiltere'nin eski liderleri Boris Johnson ve Tony Blair gibi siyasi isimlere kadar birçok önemli isim katılacak. 

 İlaç devi GSK Plc'den Emma Walmsley, Lockheed Martin'den Jim Taiclet ve hatta FIFA Başkanı Gianni Infantino da davetli listesinde. Ericsson ve HP gibi firmaların CEO'ları katılırken, düğün öncesi kutlamalara katılan Meta'dan Mark Zuckerberg de dahil olmak üzere teknolojideki bazı gösterişli isimler konuk listesinde görünmüyor.

Zenginler ve ünlüler düğün için bir araya gelirken Ambani Ailesi varislere büyük bir servet aktarımı ve halefiyet çalışması yapıyor. 29 yaşındaki damat, holding fosil yakıtların ötesine geçerek çeşitlenirken Reliance'ın yeni başlayan yeşil enerji işinden sorumlu olacak. Perakende işlerini sadece kızı Isha Ambani yönetirken, en büyük oğul Akash Ambani grubun dijital girişimlerini yönetiyor.

Halk kısıtlamalardan rahatsız

Gösterişli kutlamalar şehrin sakinlerini ve çalışanları rahatsız ediyor. Şehir yetkilileri, Mumbai'nin finans bölgesinin kalbinde yer alan düğün mekanı çevresinde 12-15 Temmuz tarihleri arasında trafik kısıtlamaları olacağını açıkladı. Hindistan'ın en büyük borsasına ve çok sayıda yabancı bankaya ev sahipliği yapan Bandra Kurla Kompleksi çevresindeki kısıtlamalar yerel halkı rahatsız etti ve X'te hükümetin özel bir etkinlik için neden halkı rahatsız ettiğini sorgulayan paylaşımlar yapıldı.

Kalabalık bölgedeki bankacılar cuma günü ya evden ya da başka bir yerden çalışmayı planladıklarını, toplantılarını şehir dışında yapacaklarını ve müşterilerine bu hafta ofislerine uğramamalarını söyleyeceklerini belirttiler. Bölgedeki çoğu restoranın cuma gününden itibaren kapalı olacağı göz önüne alındığında, eğlence için de yeni yerler aramak zorunda kalacaklar. 

Düğün,hayvanat bahçesine düzenlenen ziyaretler, Avrupa'da lüks bir gemi seyahati, yoksul çiftler için toplu bir düğün ve Justin Bieber konserini içeren 134 günlük ön kutlamaların ardından gerçekleşiyor. Zuckerberg, Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, BlackRock kurucu ortağı Larry Fink, Alphabet CEO'su Sundar Pichai gibi üst düzey konukların katılımıyla mart ayı başında resmi olarak başladı.