26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.09.2022 11:40 | Son Güncelleme: 13.09.2022 10:28

Kaslı CEO'lar çağı başladı

CEO’lar yatlar ve saatler yerine artık kaslarını sergiliyor... Jeff Bezos’un pazıları bir hayli şişkin, Ari Emanuel’in six-pack'i var ve Strauss Zelnick vücudunu saran mor taytının içinde. Elon Musk forma girmesi gerektiğinin farkında...
Kaslı CEO'lar çağı başladı

Kaslı şirket yöneticisi çağı başladı... The Wall Street Journal'dan Ellen Gamerman, CEO'ların değişimini yazdı: Onlar genellikle sabah 5’te spor yapıyorlar ve kahvaltıları aralıklı oruçlarını sürdürebilmek için su ile kahveden oluşuyor...

Amazon milyarderi Jeff Bezos tişörtünün altında gerilen pazılarını (biseps) sergiledi. Yetenek avcısı Ari Emanuel, Elon Musk’ın yatında karın kaslarını tamamıyla gösterdi. Instagram’da video oyunu şirketi yöneticisi Strauss Zelnick vücudunu saran mor taytının içinde poz verdi. Menajer Scooter Braun buz dolu bir küvette kas çalıştı. Telegram CEO’su Pavel Durov deniz manzaralı bir havuzun kenarında vücudunu göstererek fotoğrafının altına şu açıklamayı yazdı: Burada daha sık fotoğraf paylaşmalı mıyım?

Protein tozu reklamından fırlamış gibi

Orta yaşlı erkekler için en son patlayıcı güç hareketi: Bir protein tozu reklamından fırlamış gibi görünmek. Belki de iki yıllık uzaktan çalışma şirket yöneticilerinin sermaye enerjilerini egzersize yöneltmelerine yol açmıştır.

Veya bu kaslı tavus kuşlarının tüylerini kabartması yaşamlarındaki yeni bir etabın yansımasıdır.

"Orta yaşın rekabetçi etkisi olabilir"

58 yaşındaki Bezos paparazziler tarafından çevrelenmiş bir ilişki yaşıyor, 61 yaşındaki Emanuel ise henüz geçenlerde bir moda tasarımcısıyla evlendi. Bunun orta yaşın rekabetçi etkisi olma olasılığı da var. Akran olunan diğer adamlardan daha iyi görünmeye duyulan arzu.

"Şirket statüsü sembolü haline geldi"

Nedeni ne olursa olsun, kaslarını şişirmek 2022 yılında bir şirket statüsü sembolü haline geldi. Fiziksel mükemmellik arayışı uzun yıllar boyunca kadınları yıprattıktan sonra şimdi de orta yaşlı erkekleri mücadeleye zorluyor.

"Baba vücudu’na ya da başka hiçbir fitness eksikliğine methiyeler düzmeyi kabul edemiyorum" diyor 45 yaşındaki Jason Oppenheim. Oppenheim Los Angeles’ın üst düzey semtlerinde emlak broker’lığı yapıyor ve kaslarını Selling Sunset isimli reality show’da sergiliyor. “Birisi mental ve fiziksel sağlığını tamamen görmezden geliyorsa onun hırsını, zekasını ve azmini sorgulamak zorundayım”

"Başarının imgesi değişti"

Eskiden erkekler ayakkabıları ve saatlerine göre yargılanırdı. Fakat zengin oldukları takdirde erkeklerin troll gibi görünebileceklerine dair kabuller kariyer sahibi kadınların kendi finansal güçlerini elde etmeye başlamasıyla değişti. Başarının imgesi artık masasında oturan bir CEO’dan spor/ burpe egzersizi (Burpee) videolarını paylaşan bir patrona dönüştü.

Pandemi etkisi

Girişimci ve Dallas Mavericks basketbol takımının sahibi Mark Cuban “Pandemi ve evden çalışma ‘C-sınıfı’ yöneticilerin fitness’a odaklanması için bir fırsat yarattı” diyor.

“Önceden saatlerce çalışmaktan kaynaklanan böbürlenme şimdi zorlu egzersizler yapmaktan da kaynaklanıyor.” Mikonos kıyılarında bir yatta oyuncu bir edayla Musk’a hortumla su tutan Emanuel’i düşünün. “Ari tüm dikkatleri inanılmayacak derecede formda olduğu için çekti üstüne” diyor Cuban.

"Fotoğraf sonrası 9 kilo verdi"

Fotoğraflar sonrası Elon Musk beden aşağılamasına maruz kaldıktan sonra milyarder de kendi vücuduna değindi. “Haha kahretsin, belki tişörtümü daha sık çıkarmalıyım” şeklinde bir tweet attı. 51 yaşındaki Musk bu tweet sonrası aralıklı oruç yaptığını ve halihazırda 9 kilo verdiğini söyledi. Musk ayrıca yakın zamanda katıldığı Full Send isimli podcast’te egzersiz yapması gerektiğini ve daha iyi bir formda olmak istediğini belirtti. Musk “Uyandığımda telefonumla uğraşmak yerine 20 dakikalığına egzersiz yapmak istiyorum. Ama doğrusunu söylemek gerekirse egzersiz yapmaktan hiç hoşlanmıyorum” dedi. 

Erkekler için güzellik standardı oluştu

Kadın yöneticiler için aşırı derecede fitness/spor uzun zamandır süregelen bir şey. Kadınların mükemmel bir vücuda sahip olmaları gerektiğine dair dillendirilen hikaye zamanın kendisi kadar eskidir. Ama erkek yöneticilerin geçmişte hiç önemsenmeyen hatta genellikle bilinmeyen görünüşü de artık kamuoyu önündeki profili etkiliyor ve kendi içinde bir güzellik standardı yaratıyor.

"Erkekler ‘intikam vücudu’ istiyor"

New York’ta boşanma avukatlığı yapan Nancy Chemtob cinsiyetlerin oyun alanında bir kaymanın gerçekleştiğini “Erkekler ‘intikam vücudu’ (sıklıkla ayrılık sonrası spor yapan kadınlara atfedilen bir kavram) istiyor. Ve kadınlar da erkek partnerlerinden daha iyi bir form talep ediyor” diyerek anlatıyor.  Chemtob yeni boşanmış kadın müşterilerinin "Neden onunla sevgili olasın ki? Sersemin, şişkonun teki, kıyafetlerini Costco’dan alıyor” diye konuştuğuna dikkat çekiyor.

"Üst düzey yöneticilerin hepsi zayıf"

“Üst düzey şirketlerdeki güçlü erkeklere baktığınız zaman hepsinin zayıf olduğunu göreceksiniz. Zayıf olmamak artık neredeyse kabul edilemez bir şey haline geldi” diyor. “Blackstone, BlackRock, Goldman. Bu yerlerde şişman kişilere rastlamak çok güç”

"Telefon görüşmeleri koşu bandında"

Günde 2 kez, haftada da 12 kez egzersiz yaptığını söyleyen Zelnick de medya şirketi Endeavor’un CEO’su olan arkadaşı Emanuel gibi 'baba vücudu'nu reddedenlerden. Zelnick geçtiğimiz günlerde Emanuel’in Beverly Hills’teki ofisini ziyaret ettiğinde arkadaşının telefon ve e-posta görüşmelerini bir koşu bandında yaptığını söyledi. Eğlence sektöründe faaliyet gösteren Take-Two Interactive’in 65 yaşındaki CEO’su Zelnick “İnternette dolanan tişörtsüz fotoğraflarım yüzünden dalga konusu oldum, fakat bu görsellerin gerçekten bana benzemesi beni bir nebze de olsa rahatlattı” diyor. Sosyal medyanın photoshop marifetiyle düzenlenmiş erkek kaslarıyla dolu olduğunu söylüyor. “Güzel görünenlerle birlikte daha az etkileyici olan pozları da paylaşıyorum.”

Gayrimenkul finansman şirketi Walker & Dunlop’un CEO’su 55 yaşındaki Willy Walker Şili’de helikopterli kayak yaptı, eski Tour de France sporcularıyla bisiklet sürdü. Boston Maratonu’nu 2 saat 36 dakikada tamamladı ve son birkaç yılda bu ağır çalışma karın kaslarını iyiden iyiye geliştirdi. "Eight pack’im var" diyor Walker, Instagram’da paylaşım yapmıyor olsa da. 

Uçakta spor

İş için seyahat ettiğinde neredeyse her zaman, bir jette uçuyor olsa da, egzersiz aletleri de yanında. “Beni sıkça uçakta görüyorlar ve pilotlar şöyle diyor: Bugün bisikletle mi çalışacaksınız Bay Walker?  Bu denli çok egzersiz yapmanın potansiyel olumsuzlukları sorulduğunda Walker maceracı yaşam tarzının yaratabileceği fiziksel riskler haricinde hiçbir olumsuzluk yaşamadığını söylüyor. Yönetim kurulu üyelerinin de bu duruma  de anlayış gösterdiğini belirten Walker "Ben bu şekilde kendim oluyorum" diyor.