26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2022 10:51 | Son Güncelleme: 27.09.2022 11:43

Kral 3. Charles'ın kraliyet sembolü belli oldu

İngiltere Kralı 3. Charles'ın hükümet binaları, devlet belgeleri ve posta kutularında kullanılacak kraliyet sembolü belli oldu. Yas döneminin ardından kullanacak yeni sembolle birlikte Charles'ın 'aldatan eş' imajından da kurtulmaya çalıştığı öne sürüldü
Kral 3. Charles'ın kraliyet sembolü belli oldu

İngiltere 70 yıllık hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth'e veda ederek bir devri kapattı. Kraliçe'nin oğlu Charles'ın kral olmasıyla 70 yıllık kraliyet sembolü de değişti. Hükümet binaları, devlet belgeleri ve posta kutularında kullanılacak kraliyet sembolünde Kral Charles'ın adının baş harfi olan C,  Latince Kral anlamına gelen Rex kelimesinin ilk harfi R ile üçüncü Kral Charles olduğunu belirten 3 sayısı yer alıyor. Yas döneminin sona ermesinin ardından Kral Charles'ın sembolü kullanılmaya başlayacak. Sembolün İskoçya versiyonu için ayrı bir versiyonu olacak. 

Sembolü Kral Charles bizzat kendisi seçti

Kral Charles bir dizi diplomatik görevin üstesinden gelmeye çalışırken düzeltmesi gereken çok önemli bir şey daha var: İmajı 

Bilindiği gibi prens olduğu dönemde Prenses Diana ile evli olan Charles'ın hayatında biri daha vardı. Hatta bu ilişki prenses Diana evlenmeden önceki döneme dayanıyor. Kraliyete uygun bir aday olmadığı gerekçesiyle evliliklerine hatta birlikteliklerine izin verilmeyen Camilla ve Charles 2005 yılında evlendi. Prenses Diana BBC'ye verdiği bir röportajda, 'Bu evlilikte 3 kişiyiz' diyerek iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yapmıştı. Prenses Diana hayatını kaybetti, Charles Camilla ile nihayet evlendi. Ama Prens Charles 'aldatan ve ilgisiz eş' imajından kurtulamadı. Camilla ise Diana'nın gölgesinde sevilmeyen kraliçe olarak hayatına devam ediyor.

Charles ve Camilla

Kraliyet ailesi ve Diana hakkında onlarca belgesel yapıldı. Netflix'te yayınlanmakta olan The Crown dizisi de yeni sezonunda bu röportajı ve Charles’ın evliliği sırasında Camilla ile yaşadığı ilişkiyi ele alması nedeniyle Buckingham’ı rahatsız ediyor.

Charles'ın itibarını korumak için harekete geçtiği iddia edilirken, bir kaynak The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada dizinin “belgesel değil drama” olduğunu ve “insanların itibarını zedelemekten çekinmeyeceğini” söyleyerek diziyi bir sömürü olarak nitelendirdi.