28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 25.12.2022 16:04 | Son Güncelleme: 25.12.2022 16:33

Kral Charles, kardeşi Prens Andrew’u Buckingham Sarayı'ndan kovdu

Hakkındaki cinsel taciz iddialarından sonra ünvanları elinden alınan Prens Andrew için ilginç bir iddia daha geldi. Söylenenlere göre kardeşi Kral Charles Andrew’u Buckingham Sarayı’ndan kovdu
Kral Charles, kardeşi Prens Andrew’u Buckingham Sarayı'ndan kovdu

Kral Charles kardeşi Prens Andrew’u Buckingham Sarayı’ndan kovduğu iddia edildi. 3 sene önce hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle askeri unvanları ve Kraliyet Ailesi görevleri alınan York Dükü’nün annesi Kraliçe 2. Elizabeth söylentilere göre Buckingham’ı adresi olarak kullanmasına ve sarayda küçük bir ofisinin olmasına izin verdi. 

İngiliz The Sun gazetesine konuşan yakın bir kaynak, Charles’ın başa geçmesiyle Kraliyet Ailesi'nin Andrew’a herhangi bir toleransı kalmadı. Yapılan açıklamada Andrew için, “Saray’daki resmi varlığı resmen sona erdi, Kral’ın açıkça emri üzerine Andrew artık bir kraliyet üyesi değil artık kendi başına” sözleri kullanıldı.

Taciz iddiaları

Normalde Birleşik Krallık tahtının dokuzuncu varisi olan Andrew, Virginia Giuffre’nin kendisini 17 yaşındayken taciz ettiği iddiasıyla kendisini bir sıra davanın içinde bulmuştu. İddiaya göre bu olaylar Ghislaine Maxvell ve Jeffrey Epstein’in New York’taki malikanesinde ve Epstein’in özel adasında gerçekleşmişti. Dava Andrew’un Giuffre’le açıklanmayan bir meblağ karşılığında anlaşmasıyla sonuçlanmış, tahminler bunun Andrew’a 10 milyon sterlinden fazlaya patladığı yönünde olmuştu. 

Kraliyet Ailesi’yle birlikte görüntülendi

Aileden bağları koptuğu iddia edilen Prens Andrew bugün Sandringham’daki Noel yürüyüşünde Kraliyet Ailesi’ne katılırken görüntülendi. Bu durum iddianın belirsizliğini pekiştirdiği gibi, Andrew’un Kraliyet Yeni Yılı kutlamalarına da davet edilmesi bekleniyor.