06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2023 16:57 | Son Güncelleme: 21.10.2023 17:03

Meryl Streep 45 yıllık eşi Don Gummer'den boşanıyor

Hollywood yıldızı Meryl Streep ile 1978 yılında dünya evine girdiği eşi Don Gummer'ın altı senedir ayrı yaşadığı ortaya çıktı. Boşanma kararı alan Streep'in sözcüsü "Her zaman birbirlerine değer verecek" dedi
Meryl Streep 45 yıllık eşi Don Gummer'den boşanıyor

21 kez aday gösterildiği Oscar'ı 3 defa, 32 kez aday gösterildiği Altın Küre'yi ise 8 defa kazanan Meryl Streep bu sefer kariyeri değil özel hayatıyla gündemde. 74 yaşındaki oyuncunun 1978 yılında evlendiği heykeltraş Don Gummer (76) ile 6 yıldır ayrı yaşadığı ortaya çıktı.

"Birbirlerine değer verecekler"

Page Six'e konuşan kaynaklar ve Streep'in sözcüsü 45 yıllık evliliklerinden dört çocuk ve beş torun sahibi olan çiftin ayrılsalar bile birbirine her zaman değer vereceğini söyledi. İkili, en son 2018 Akademi Ödülleri'nde birlikte görüntü vermiş olsa da, aktris dün katıldığı 2023 Princesa de Asturias Ödülleri'nde alyansıyla görülmüştü.

45 yıllık evlilik nasıl başladı? 

Çift, ilk kez 1978’de Streep’in erkek kardeşi aracılığıyla tanıştı ve aynı yılın eylül ayında ebeveynlerinin evinin bahçesinde düzenlenen romantik bir törenle hayatlarını birleştirdi. Ancak Streep’in evlilik kararı o dönemde bazıları tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Çünkü Streep, Baba filminde de rol alan oyuncu John Cazale ile nişanlıydı ancak Cazale akciğer kanseri teşhisi sonrasında Mart 1978’de hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu acı olaydan altı ay sonra ise Streep ve Gummer hayatlarını birleştirdi.

Cazale’in ölümünün ardından Streep beraber paylaştıkları daireden taşınmak zorunda kaldı ve erkek kardeşi ile arkadaşı Gummer’dan yardım aldı. İkili kısa sürede yakınlaşmaya başladı, Gummar New York’ta olmadığında mektuplaştılar ve ardından da evlilik kararı aldılar.