19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.05.2023 16:10 | Son Güncelleme: 23.05.2023 17:04

Milyarder Jeff Bezos 4 yıllık sevgilisi Lauren Sanchez ile nişanlandı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 4 yıldır birlikte olduğu Lauren Sanchez ile nişanlandı. Milyarderin Sanchez'e 20 karatlık bir yüzükle süper yatında evlilik teklif ettiği öne sürüldü
Milyarder Jeff Bezos 4 yıllık sevgilisi Lauren Sanchez ile nişanlandı

Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su Jeff Bezos, dört yılı aşkın süredir birlikte olduğu Lauren Sanchez ile nişanlandı. Bezos ve eski bir gazeteci olan Sanchez, eşlerinden boşandıktan kısa bir süre sonra 2019'da birlikteliklerini kamuoyuna duyurdu. 

Çift özel hayatlarını büyük ölçüde basından uzak tuttu ancak Pazartesi günü Bezos'un yatında Sanchez'in alyans taktığı fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından nişanlandıklarına dair haberler yayıldı. DailyMail'e konuşan kaynaklara göre Amazon'un kurucusu Sanchez'e 500 milyon dolarlık Koru adlı süper yatında evlenme teklifi etti. Yüzüğün yaklaşık 20 karat olduğu tahmin ediliyor. 

Bezos'un 25 yıl süren MacKenzie Scott ile olan evliliğinden dört çocuğu var. Forbes'a göre dünyanın en zengin üçüncü insanı olan Bezos'un net serveti 137,8 milyar dolar. Bezos ve Sánchez ilişkilerine başladıklarında her ikisi de belli bir şöhrete sahiplerdi. Bezos, Elon Musk 2021'de onu geçmeden önce 2019'da dünyanın en zengin insanı olarak tanınıyordu. O zamana kadar Bezos, Amazon'u kurmuştu ve CEO koltuğunda oturuyordu. Bu görevi 2021'de uzay girişimi Blue Origin'e ve hayırseverlik çalışmalarına odaklanmak üzere bırakana kadar sürdürdü. 

Sanchez, Fox'un So You Think You Can Dance programını sunmadan ve Extra'da sunucu olarak çalışmadan önce kariyerine bir gazeteci olarak başlayarak bir medya kişiliği olarak isim yapmıştı. Daha önce, yetenek ve medya ajansları için bir holding şirketi olan Endeavor'da yönetim kurulu başkanı olan Patrick Whitesell ile evliydi. Sánchez 2016 yılında havadan çekim yapan Black Ops Aviation şirketini kurdu.

İlişkilerinin başlaması

2018'den beri görüşen Bezos ve Sanchez, Bezos ve o zamanki eşi Scott'ın boşanma davası açmasından bir gün sonra, Ocak 2019'da National Enquirer tarafından kamuoyuna çift olarak tanıtıldı. National Enquirer, evlilik dışı ilişkiyi belgelemek için Bezos ve Sánchez'i beş eyalet ve 40 bin mil boyunca takip ettiklerini öne sürdü. Bezos ilişkiyi kabul etse de, magazin gazetesinin haberi yanlış verdiğini savundu. National Enquirer'ı gasp ve şantaj yapmakla suçlayan Bezos, magazin dergisinin Sanchez ile arasındaki fotoğrafları ve mesajları nasıl elde ettiğine dair kendi soruşturmasını başlattı.

National Enquirer tartışmaları

Bezos ayrıca, National Enquirer'ın, Bezos'un sahibi olduğu Washington Post tarafından sert haberlere maruz bırakılan dönemin Başkanı Donald Trump ve Suudi hükümetiyle olan bağlarını ima ederek, kendisine yönelik saldırıların siyasi amaçlı olabileceğini öne sürdü. Medium'da yayınlanan bir yazıda Bezos, National Enquirer'ın kendisine çıplak fotoğraflarla şantaj yapmaya çalıştığını, ancak magazinin ilişkisiyle ilgili haberlerinin apolitik olduğunu kabul etmediğini iddia etti.