20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 02.11.2022 10:12 | Son Güncelleme: 02.11.2022 10:13

Ofise dönüş sütyen tercihlerini değiştirdi

Pandemi ile birlikte azalan iç çamaşır satışları, ofise dönüşle birlikte tekrar patladı. Ancak bu süreçte kadınların sütyen tercihleri değişti. Kadınlar iş sütyenlerine geri döndü. Wall Street Journal yaşanan değişimi ve talepleri yazdı
Ofise dönüş sütyen tercihlerini değiştirdi

Evden çalışan kadınlar aylarca sütyensiz kaldıktan sonra ofise dönmeye başladı ve bu durum onları işte giydikleri zaman istenen performansı sağlayabilecek bir sütyen arayışına itti. İşte, Wall Street Journal'dan boğucu olmayan destekleyici ve rahat bir sütyen bulma konusunda uzman rehberliği.

Sütyenler nadiren rahattır bu yüzden bir çok kadın, iş yerinde geçen boğucu bir günün ardından en azından taşıdıkları sütyenin onları tüm gün boyunca rahat hissettirmesini bekliyorlar. Pandemi sırasında birçok kadın ev ofislerini daraltılmamış bölgeler ilan etti ve bilinçli olarak sütyenlerin kulanmadı. Pazar araştırma şirketi NPD Group'ta iç giyim uzmanı olan Kristen Classi-Zummo, "Kadınlar sütyen giydiklerinde teli olmayan, rahat stilleri tercih ettiler" dedi. Bir perakendeci olan Bare Necessities'de telsiz sütyen satışları 2020 ve 2022 yılları arasında iki katına çıktı. Bu arada, markanın genel müdürü Guido Campello, Cosabella'da telsiz braletlerin satışları artırdığını söyledi ve "Telsiz sütyenleri hiç benimsemeyenler birdenbire ilgi duymaya başladı" ifadelerini kullandı.

İş sütyeni nedir?

Ancak Amerikalıların işleri onları ofise geri götürdükçe, bazı kadınlar iş sütyenlerine geri döndü. New York'lu iç çamaşırı markası Journelle'in CEO'su Sapna Palep iş sütyeni türünü, iyi oturan, biraz kaldırarak destekleyen ve göğüs uçlarını belli etmeyen bir sütyen olarak tanımlıyor. İdealinin ise çok fazla göğüs dekoltesi olmadığını, kayma olmadan tüm gün rahatça kalan ve balenlerin sıktığını fark etmediğiniz bir şekilde olması gerektiğini söylüyor. Tabi bu rahatlıkta bir sütyen bulmak zor olabilir. 

Büyük bedenler için bulması zor olabilir

Boston'da insan kaynakları alanında çalışan 29 yaşındaki Hanna Rice, evden çalışırken yumuşak sütyenler kullanıyordu. Şimdi ofise geri döndü ve profesyonel ortamlar için gerekli olan balenli sütyenleri kullanmak zorunda. Rice, "D cup giyiyorum (en büyük göğüs ölçüsü) , bu yüzden yeterince destek sağlayacak yumuşak bir sütyen bulmak zor" dedi. Hanna, büyük göğüslü kadınlar için neredeyse evrensel bir sorunun altını çizdi. Blue Apron'da kıdemli mutfak müdürü olan 31 yaşındaki Lauren Katz da New York'taki ofisine geri döndüğünde Calvin Klein'ın klasik yarış sütyeni gibi yumuşak olanlardan balenli sütyenlere geçti.

İki kadın, balenli olsun ya da olmasın, rahatlığın yeni bir öncelik olduğu konusunda hemfikir. Markalar da bu yaygın değişimin farkında. Victoria's Secret'ın tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Janie Schaffer, "Pandemi, rahatlığı tüketicilerin zihninde ön plana çıkardı. Gördüğümüz şey, destek ve işlevsellikten ödün vermeden hala günlük rahatlık istedikleri" dedi. 

Çoğu kadın balenlilere geri dönmeyeceğini söylüyor

Geleneksel olarak, kadınlar kaldıran ve ayıran bir sütyen istediklerinde balenlere yönelirler. Red Bank, NJ'de bir iç çamaşırı mağazası olan Sweetest Sin Boutique'in sahibi Angela Courtney, "Telli bir sütyen giydiğinizde şekil ve kaldırma farkını açıkça görebilirsiniz" dedi. Balenli sütyen satışları bir canlanma yaşıyor.  NPD, balenli sütyenlerin bu yıl Eylül ayına kadar ABD sütyen satışlarının yaklaşık yüzde 48'ini oluşturduğunu bildirdi.

Schaffer, yapılandırılmış sütyenlerin Victoria's Secret'ta popüler ürünler olduğunu söyledi. Ancak bazı kadınlar balenli sütyenlere bir daha asla geri dönmeyi düşünmüyor. Kırsal topluluklarda sanatta çeşitliliği ve eşitliği teşvik eden bir grup olan ve kar amacı gütmeyen W.I.D.E.'nin Delhi, N.Y. merkezli kurucu ortağı 41 yaşındaki Lauren O'Leary, 38C balenli sütyenlerini kalıcı olarak rafa kaldırdığını söyledi. Artık sütyensiz geziyor ya da Aerie'nin telsiz tasarımını kullanıyor. 

Modern sütyenler yeni teknolojiye sahip

O'Leary gibi rahatlık arayanlar için yeni, gelişmiş bir telsiz seçenekler ligi ortaya çıktı. Vibrant Body Company'nin EveryWear Sütyeni, patentli gözyaşı damlası şeklindeki kusursuz pürüzsüz, kablosuz kaplara dayanırken, Victoria's Secret iyimser bir şekilde yeni bir stile balensiz, orta kaldırmalı push-up sütyenle üretti. Journelle'den Dr. Palep, daha büyük ölçülere sahip kadınların cırt cırtlı, daha geniş ayarlanabilir askılı ve tam kapatıcı özelliğe sahip telsiz stilleri aramalarını öneriyor. Bare Necessities'in satış müdürü Pam Rice, inovasyonun kadınların sütyenlerinde neye ihtiyaç duyduklarını yakaladığını gözlemledi ve "Modern telsiz sütyenler, nihayet uygun desteği sunmalarını sağlayan yapıştırma özellikleri gibi yeni teknolojilere sahip" dedi.

Rahatlık şart oldu

Tüm bunlarla birlikte, iyi bir uyum çok önemli ve Brooklyn'deki Iris Lingerie'nin sahibi Iris Clarke'a göre, son aylarda kadınlar bu uyumu yakalayamıyor. Clarke, "Pandemi sırasında müşterilerimin internetten satın aldığı her sütyen tamamen yanlıştı. Pandemi sırasında vücutları değiştiği için pek çok kadın eskiden olduğu bedende değil" dedi. Clarke, yeni sütyen satın almadan önce bir profesyonel tarafından yeniden ölçülendirilmelerini öneriyor. Günümüz sütyen piyasasında rahatlık en önemli şeydir. Kristen Classi-Zummo, "Birkaç yıl önce, bu sütyen beni destekliyor ve rahat hissettiriyor cümlesi ek bir bonustu. Şimdi ise şart oldu" ifadelerini kullandı.