29 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2022 17:18 | Son Güncelleme: 21.07.2022 17:41

Ricky Martin ensest iddialarını reddetmek için mahkemeye çıkacak

21 yaşındaki yeğeni tarafından cinsel istismarla suçlanan Ricky Martin, iddiaları reddetmek için mahkemeye çıkacak
Ricky Martin ensest iddialarını reddetmek için mahkemeye çıkacak

Ricky Martin, 7 aylık bir ilişki yaşadıklarını iddia eden 21 yaşındaki yeğeninin ensest iddialarını reddetmek için neredeyse mahkemeye çıkacak. TMZ'nin haberine göre 50 yaşındaki Martin, yeğeniyle yedi ay boyunca cinsel ilişkiye girdiği iddialarını reddetmek üzere Zoom'dan Porto Riko'daki bir hakimin karşısına çıkacak. 

"Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ediyor"

Martin'in avukatı Marty Singer daha önce DailyMail.com'a yaptığı açıklamada “Ne yazık ki bu iddiayı ortaya atan kişi derin ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ediyor. “Ricky Martin elbette yeğeniyle hiçbir zaman cinsel ya da romantik bir ilişki içinde olmamıştır ve olmayacaktır” diye savundu.

Avukat “Bu fikir sadece gerçek dışı değil, aynı zamanda iğrenç. Hepimiz bu adamın acilen ihtiyaç duyduğu yardımı almasını umuyoruz” dedi. Avukat, "bu korkunç davanın bir yargıç gerçekleri inceler incelemez düşmesini dört gözle bekliyoruz" diye de belirtti.   

Pop şarkıcısının üvey kız kardeşi Vanessa Martin'in oğlu olan suçlayıcı Dennis Yadiel Sanchez, amcası hakkındaki iddiaları ortaya attı. Sanchez, bu ayın başlarında şarkıcıyla temasını sınırlamak için Martin'e karşı geçici bir yasaklama emri çıkardı.

Bir Porto Riko gazetesi olan El Vocero tarafından incelenen iddiaya  göre Martin ve Sanchez yedi ay çıktıktan sonra, iki ay önce ayrıldılar. Martin konuyla ilgili olarak mahkemeye çıkma fırsatı bulamadı, ancak yargıç Perşembe günü kararın uzatılması gerekip gerekmediğine karar verecek. El Vocero tarafından incelenen karara göre Sanchez, Martin'in ayrılığı kabul etmediğini ve en az üç kez evinin yakınlarında dolaşırken görüldüğünü iddia etti. Ayrıca Martin'in 'çok miktarda alkol ve uyuşturucu tükettiğini' iddia etti.

Sabıkası var

Şarkıcının kardeşi Eric Martin, Facebook Live videosunda yeğeninin 'zihinsel bir sorunu olduğunu' iddia etti.  Ailenin Sanchez'in kötüleşen ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkmakta zorlandığını ancak bu konuda 'sessiz kalmaktan yorulduğunu' da sözlerine ekleyen Sanchez, kendisinin ve ailesinin sorunlu yeğenlerini hala sevdiklerini söyledi.

Eric'in ifadesi, Sanchez'in sabıka kaydı olduğu ve bir keresinde bir kadın iş arkadaşını öldürmekle tehdit ettiği yönündeki yeni iddiaların ardından geldi. Fox3Now'un haberine göre Sanchez'in iş arkadaşı Claudia Ramrez Martell, Sanchez'in kendisine karşı 'takıntılı' hale gelmesi ve defalarca işyerinin önüne gelerek kendisini öldürmeyi planladığını söylemesi üzerine Sanchez hakkında uzaklaştırma kararı bile çıkarttı. 
Martin ve Sanchez arasındaki iddia edilen romantizm doğrulanırsa, şarkıcı Porto Riko yasalarına göre ensest suçlamalarından 50 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Martin'in ilk açıklaması

Martin, 3 Temmuz'da Twitter üzerinden suçlamalara yanıt vererek şunları söyledi: "Hakkımda alınan koruma kararı tamamen yanlış iddialara dayanmaktadır, bu nedenle yargı süreci boyunca gerçeklerle ve beni karakterize eden haysiyetle yanıt vereceğim" 

Şarkıcı, devam eden bir hukuki mesele olduğu için şu anda detaylı bir açıklama yapamayacağını, sayısız dayanışma mesajı için minnettar olduğunu ve bunları tüm kalbimle kabul ettiğin belirtti. Suçlamalarla ilgili herhangi bir ek açıklama yapmadı.