26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2022 19:00 | Son Güncelleme: 27.09.2022 19:27

Tom Cruise, David Beckham için Scientology binasına futbol sahası yaptırdı

Hollywood yıldızı Tom Cruise’un Scientology tarikatının ana binasına bir futbol sahası inşa ettiği, böylece David Beckham’ı binaya bir ziyaret için ikna etmeyi umduğu öne sürüldü
Tom Cruise, David Beckham için Scientology binasına futbol sahası yaptırdı

Mike Rinder adlı eski bir tarikat mensubunun yazdığı A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology (Bir Milyar Yıl: Scientology’nin En Üst Rütbelerindeki Hayatımdan Kaçışım şeklinde çevrilebilir) adlı kitaba göre, Tom Cruise ünlü isimlerin aralarına katılmasını sağlama konusunda çok hevesliydi. Gözüne en çok kestirdiği isimler arasında da Victoria-David Beckham çifti vardı. Bu nedenle Gold Base adını verdikleri merkez kilise binasına profesyonel ölçülerde bir futbol sahası yapıldığını yazan Rinder mükemmel bir çim zemin yerleştirildiğini, sulama sistemlerinin kurulduğunu, kalelerin dikildiğini de anlattı: “Ekipten bir kişi tam zamanlı olarak sahanın bakımıyla görevlendirildi. Her şey tek bir amaç içindi: Tom Cruise arkadaşını baştan çıkarsak Gold Base’e getirebilsin diye. Bu asla gerçekleşmedi.”

"Rinder kronik yalancı"

Kitaptaki bu ve buna benzer iddialar için magazin sitesi Page Six’e konuşan Scientology sözcüsü ise Mike Rinder’ın bir kronik yalancı olduğunu, sahtekarlıkla çıkar elde etmeye çalıştığını söyledi. Açıklamada “Eski kilisesini ve liderini sahte polis raporları, fesat dolu propaganda ve hileli medya hikayeleriyle taciz edilmesini organize ediyor” denildi.