27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
21.05.2021 06:00

70’lerden gelen ışıltılı güzellik

Eve kapandığım günlerde, aradığım ışıltıyı Halston’ın renkli dünyasında buldum. Dizideki saç ve makyaj görünümleri, rahatlıkla uygulanabilecek, zamansız ve ikonik fikirler dolu

1970’ler Amerikası’nda sadece tasarımlarıyla değil, glam tavrı ile de izini bırakan moda dâhisi Halston’ı anlatan Netflix yapımı, gerçek bir ilham cevheri. Benim için bu yapımın en heyecan verici noktası, 70’lerin en özgüvenli ve glam trendlerini yansıtan saç ve makyajlar oldu. Roy Halston Frowick’i canlandıran Ewan McGregor’un bir telinin bile bozulmadığı, arkaya taranmış saçları, partneri Victor Hugo rolü ile karşımıza çıkan Gian Franco Rodriguez’in kabarık saçları ve güçlü bıyığı, dizinin şüphesiz dikkat çekici detayları arasında. Kadın karakterlerin ışıltılı güzellik görünümleri de bir o kadar heyecan verici: Liza Minnelli, Elsa Peretti, Pat Cleveland ve Bianca Jagger gibi Halston kadınlarının, yani Halstonettes’lerin şatafatından etkilenmemek elde değil. Pandemi gerçeğinin dominant doğallığının yanında, Studio 54 günlerinin parıltısını, özgürlüğünü ve maksimalist güzellik deneyleri, renkli ve eğlenceli bir yaz için duyduğum özlemi pekiştirdi. Diziden 2021’de de uygulayabileceğimiz, 5 favori güzellik fikrini sıraladım:

Geriye taranmış, ıslak görünümlü saçlar 

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden takı tasarımcısı Elsa Peretti’nin (Rebecca Dayan) jöle ile katılaşmadan geriye taranan saçları bahsi kesinlikle hak ediyor. Bu görünüm için elbette kısa saç daha ideal, ancak her saç boyu uygulayabilir. Saçları tamamen arka plana atmadan, yaz ruhunu koruyarak, güçlü bir makyaj ile eşleştirmek için harika bir fikir. İhtiyacınız olan tek şey bir tarak ve kremsi dokuya sahip bir saç şekillendiricisi. Peretti’nin Montauk sahillerinde bandana gibi kullandığı eşarbı da bu yaz yapılacaklar listemde.  

Metalik far

70’ler disko gecelerinin alametifarikası metalik bakışlar, sim dünyasına girmeden parlamanın eğlenceli bir yolu. Krem veya toz yapıya sahip bir metalik farı tüm göz kapaklarında kullanmak ya da halihazırda yapılan göz makyajının üzerinden açık renk metalik bir far ile geçmek yaz geceleri için parlak fikirler.

LoveSeen takma kirpikler
LoveSeen takma kirpikler

Kirpiklere vurgu 

2003 yılında makyaj markası MAC ile bir koleksiyon çıkaran efsane yıldız Liza Minnelli, tescilli bir güzellik ikonu. Dizide Krysta Rodriguez’in canlandırdığı sanatçının tek tek ayrılmış, neredeyse teatral alt ve üst kirpikleri, renge bulaşmadan maksimalist bir görünüm denemek isteyenler için. Minnelli demişken, dizide şarkıcının uzun tırnaklarının törpü şeklinin bile gerçeği ile aynı olması inanılmaz bir detaydı. 

Volümlü ve dalgalı saçlar

Bir Studio 54 demirbaşı (bkz. Bianca Jagger, Jerry Hall) doğal dokulu, geniş dalgalı, volümlü saçlar, dizi boyunca sürekli kareye giren saç modellerinden. Peretti’nin dalgalarının bir kısmı salık bırakılan topuzu bile iyi bir saç maşasına yatırım yapmaya ikna edici bir güzellik referansı. 

MAC’in maskelere dayanıklı yeni likit ruju
MAC’in maskelere dayanıklı yeni likit ruju

Bolca siyah göz kalemi

Chloé, Chanel, Prabal Gurung, Isabel Marant ve Dior’un 2021 defilelerinde de gördüğümüz yoğun siyah göz makyajı, Halstonettes’lerin en sık uyguladığı görünümler arasında. Dizinin koyu renk far görünümlerini modernize edip sıcak mevsime uyarlamak için kaşların altına uygulanan açık renk sedefli fardan kaçınıp Halston kızlarının yaptığı gibi saçları sıkıca toplayabilirsiniz.

Yenilikler & dikkatimi çekenler

- Geçtiğimiz hafta, MAC’in ünlü makyaj artistleri ve influencer’ların katılımıyla gerçekleşen global dijital toplantısına katıldım. Genel kanı, önümüzdeki yazın oldukça renkli ve deneysel makyaj görünümleri ile geçeceği. Markanın en yeni ürünü ise maske ile de bozulmayan ve dudaklara renk verirken argan yağı ile nemlendiren, saten bitişli likit ruj Love Me Liquid Lipcolour. Bu hafta satışta. - Caudalie’nin yenilenen leke karşıtı serumu. Uzun yıllardır markanın en çok satan ürünü olan Vinoperfect’in yeni formülasyonu eskisine göre daha temiz içerikli ve daha etkili. Aydınlatıcı gücünü A ve C vitaminleri yerine, asma özsuyundan elde edilen Viniferine’den alan serumu, gündüzleri rahatlıkla kullanmak mümkün. Tabii üzerine güneş koruyucu da uygulayarak.