27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
03.02.2023 04:30

Kazanılacak seçim, yeniden kurulacak ülke

Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metnine farklı eleştiriler getirilebilir. İşin aslı, ben de metinde çok daha geniş ve cesur yeni bir gelecek tasarımı görmek isterdim. Ancak bu metin, yeni bir gelecek iştahının önünde engel değil

Türkiye hızla 2023 seçimlerine doğru yol alıyor. Önümüzde üç buçuk aylık bir süre var. Eğer muhalefet bir arada kuvvetli bir şekilde seçim sürecini yürütür, topluma umut ve coşku verir, büyük iletişim hataları yapmazsa hem Meclis hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacak. Evet, öncelikli koşul bir arada güven içinde durmak ve gerçekçi ama ışıldayan bir gelecek tasarımı sunarak halka umut vermek!

Kampanyanın özellikle muhalif kesimler ve kararsızlar arasında yaygınlaşan endişenin bir an önce giderilmesi ve bir coşku ve duygu siyasetinin oluşması gerekiyor. Lütfen arkadaşlar: Bu seçime coşku ve yeni bir gelecek kurma iştahı ile girelim! İktidarın hesabı bu coşkunun doğmasını engellemek. Muhalefetin bunu bilerek iletişim stratejileri oluşturması öncelik arz ediyor. Ama yine tekrar edeyim: En önemlisi Millet İttifakı bileşenleri arasında samimi bir güven tesisi, hatta bir kefalet anlayışı. Bu olmaz ise olmaz!

Kazanmak için hem Millet İttifakı bileşenlerinin birbirleri arasında çok güçlü bir uyum, güven ve koordinasyonun yanında, Millet İttifakı ve Emek & Özgürlük İttifakı arasında da sağlıklı yürüyen, asgari demokratik koşulların gerçekleşmesine yönelik nazik bir ortaklaşma tesis edilmesi şart. Artık önümüzdeki seçim sürecinde bu iki ittifakın dikkatli bir iletişim ve anlayış içinde olmasının seçimin kazanılması için önemli bir koşul olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Emek & Özgürlük İttifakı’nın hem seçim sürecinde hem de seçim kazanıldıktan sonra üstleneceği rol çok önemli olacak. Diğer nedenleri geçtim ama Millet İttifakı’nın (sözüm İYİ Parti’ye) sırf bu kaçınılmaz durumdan ötürü bile başta HDP, Emek & Özgürlük İttifakı ile sağlıklı bir iletişim içinde olması gerek.