Kasım 2020’de, İstanbul’daki evimi bir arkadaşıma kiralayarak ve minik arabamın bagajına bir valiz, iki üç küçük koli atarak bir günde taşındım Fethiye’ye. Mutfağımda bulaşık makinem, çamaşır makinem yoktu ama denize bakan küçücük terasım bana çok şey vadediyordu. Bisiklet yolları, parklar, antik kentler, trekking rotaları, muhteşem Likya Yolu, yamaç paraşütü, bozulmamış köyler, temiz gıda, uçsuz bucaksız koylar... Bu yazı, kendini artık yarı Fethiyeli gören bir gezginin yedi aylık izlenimleridir. İlk bölüm; Fethiye merkezi. Önümüzdeki hafta ise koylar, köyler, antik kentler, ormanlar sizi bekliyor.
Neden gitmeli?
İlçenin merkezi cıvıl cıvıl
Fethiye Kordon Boyu:oluyorlar Tarihi Çarşı Paspatur:Balık Pazarı: Fethiye Arkeoloji Müzesi: Amintas Kaya Mezarları & Thelmessos: Çalış Plajı: Şövalye Adası: Köylü Pazarı:Tekne keyfi, yelken dersi bir arada
Her zevk için konaklama
Fethiye Yarımada:- Merkezdeki şık oteller: Yacht Bohem, Yacht Classic, La Farine Hotel & Patisserie, Ece Saray Marina, Otel Alesta, Unique Otel, Horbour Suites, Ada Dreams City, Casa Margot.
- Merkez ve Çalış’taki ekonomik otelller ve hosteller: Downtown Fethiye Suits, Mendos Garden, Aras Beach Hotel, Cennet Life Otel, El Camino Hostel & Pub, Hostel Chillsteps, Hush Hostel Fethiye.
Damak tadı
Lokantalar:Kahve, kahvaltı ve tatlı
- Mereng Patisserie: Tarihi Paspatur Çarşısı’na çok yakın bir ara sokakta. Mis kokular saçan tartlar, kekler, pastalar arasından seçim yapmak epey zor, mutlaka deneyin.
- La Farine Patisserie: 1. Karagözler’deki minik pastane, San Sebastian cheesecake ve tiramisu konusunda favorim.
- Köşe Kahve: Kahve kültürüne son derece hakim, taze kavrulmuş iyi kahve içebileceğiniz, yeni nesil bir kahveci. Kayaköy’e giden yolda.
- No 48 Coffee: Çok sevdiğim bir üçüncü nesil kahve dükkanı. İyi kavrulmuş kahveler, kahve demleme aparatları, önündeki bankta her daim laflayabileceğiniz farklı milletlerden tatlı insanlar…