19 Nisan 2024, Cuma
27.01.2023 04:30

Yeraltından en güzel notlar

İnsanların her gün kullandığı toplu taşıma mekanlarını güzelleştirme, kendi başına ziyaret edilecek hale getirme yarışı belki de Moskova ve St Petersburg metro istasyonlarıyla başladı ve yerin altına bir dünya kuruldu. İşte istasyon istasyon gezilecek şehirler

Dünyadaki pek çok metropol, günde bazen milyon yolcunun kullandığı metro istasyonlarını, olabildiğince keyifli hale getirmeye çalışıyor. Bazı kentler genç sanatçılarına özgün iç mekanlar tasarlama ve metro istasyonlarından bir başyapıt yaratma fırsatı veriyor. Bu metro istasyonlarını kullanan yolcular kendilerini bir sanat müzesinin içine girmiş gibi hissediyor.
Mimar ve mühendisler, duvarların yapısal bütünlüğünü, hava sirkülasyonunu, aşırı nemi ve diğer milyonlarca detayı takip ederken, sanatçılar o yeraltı durağından zarif ve sanatsal bir istasyon buluşma noktası yaratmaya çabalıyor. Bu hafta, seyahatlerinizde mutlaka listenize almanız gereken, şaşırtan, heyecanlandıran ve içine girenleri kendine hayran bırakan metro istasyonlarını sizin için derledik.