19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
18.08.2023 04:30

Sadık Demir’in ikinci macerası

Geçen şubat ayında İyi Adamın 10 Günü’yle tanıştığımız dedektif Sadık Demir’in maceralarında ikinci perde. Kötü Adamın 10 Günü bu hafta Netflix’te...

Yazar Mehmet Eroğlu’nun 9,75 adlı romanı daha önce yönetmen Uluç Bayraktar ve oyuncu Nejat İşler’i bir araya getirmişti. Eroğlu’nun üç ayrı kitabında kullandığı dedektif karakteri Sadık Demir’in ilk macerasının yine Netflix için uyarlanan filmi İyi Adamın 10 Günü’nde de aynı ikili birlikte çalışmışlardı.

Eroğlu’nun edebiyat dünyasının en ünlü dedektiflerinden biri olan Philip Marlowe’u hatırlatan karakteri, yani eskiden avukatlık yapan ama sonra her şeyi bir kenara bırakıp dedektiflik yapmaya başlayan Sadık Demir, etik yönü her zaman çok kuvvetli olmasa da fiziksel bir kıvraklıktan ziyade zekası ve vicdanıyla olayları çözen bir kahraman. İlk macerasında bir kayıp vakasını takip ederken kimsenin göründüğü gibi olmadığı, ilerledikçe katmanları artan, sırlarla dolu bir durumun tam ortasında bulmuştu kendisini. Genç bir eskort olan komşusu Fatoş’la da mutlu mesut bırakmıştık onu.