Daha ilk bölümden itibaren beklenmedik ve iddialı bir monologla başlıyor Mussolini: Yüzyılın Oğlu. Benito Mussolini 1919’da I. Dünya Savaşı’nın moralsizliği ve yorgunluğuyla baş başa kalmış İtalyan halkının haletiruhiyesini anlattıktan sonra kameraya dönüp gözlerimizin içine baka baka “Faşizm hayallerden, ideallerden, cesaret ve değişimden yapılmış milyonlarca kalbi fethedecek çok güzel bir şeydir. Beni takip edin, siz de beni seveceksiniz, siz de faşist olacaksınız” diyor! Sinemadaki pek çok kötü adam gibi izlerken sıkılmayacağınız ama pek de sevemeyeceğiniz bu adamın hikâyesini sekiz bölüm boyunca izlemeye böyle başlıyorsunuz.
05.09.2025 04:30
Sakat bir zaferden faşizme yolculuk
İki BAFTA ödülü sahibi İngiliz yönetmen Joe Wright’ın, İtalyan diktatör Mussolini’nin siyasi kariyerinin ilk dönemini anlattığı sekiz bölümlük Mussolini: Yüzyılın Oğlu, 10 Eylül’de MUBI’de
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Çağan Irmak: Adile’yi başkasına bırakmak istemedim
05 Aralık 2025
Eddie Murphy ile iki saat geçirmek ister misiniz?
21 Kasım 2025
Annesiz büyüyen çocukların filmleri
19 Kasım 2025
Ankara Film Festivali’nde Ulusal yarışma başladı!
Tüm Yazıları
18 Kasım 2025