19 Nisan 2024, Cuma
18.11.2022 04:30

Derin internetten gelen dehşet

Black Space bir silahlı okul baskınının arka planındaki gerçekleri konu alan, Amerikan usulü bir İsrail dizisi

Sıradan bir lisede sıradan bir günde maskeli saldırganların açtığı ateş sonucu dört öğrenci ölür. Aynı liseden mezun ve -tabii ki- özel hayatında halletmesi gereken bir sürü sorunu olan dedektif Rami Davidi olayı duyar duymaz soluğu okulda alır. Saldırganlar kaçmayı başarır. Hemen üç Filistinli işçi tutuklanır. Ancak bu daha başlangıçtır.
Dedektif Rami bu silahlı saldırının politik nedenlerden kaynaklanmadığına ve tutuklanan o üç kişinin de aslında suçlu olmadığına çabuk uyanır. Black Space adında bir sosyal medya uygulamasının varlığını, burada öğrencilerin birbiriyle iletişime geçtiğini öğrenir. Bu korkunç saldırının faillerinin aslında öğrencilerin içinden birileri olduğunu anlayarak tehlikeli bir viraja girer.
Okul yıllarına ilişkin travmatik bir geçmişi olan Rami’nin çocukların suyuna gitmeye niyeti yoktur. Ödünsüz ve sert bir soruşturma yöntemi izlemektedir. Bu nedenle birlikte çalışması için yanına bir gençlik dedektifi atarlar. Rami’nin amiri Ruso ise ayrıcalıklı öğrencilerin yanında yer alarak bu soruşturmanın peşini bırakmasını ister. Diğer yandan Rami’nin karısı Miri de karnı burnunda hamiledir.