15 Mart 2025, Cumartesi Gazete Oksijen
14.03.2025 04:32
Makaleyi sesli dinle • 0:00

Dünya sahnelerinde konuşulan bipolar hikayesi Türkiye’de

İlaçlar mı, özgürlük mü? Bir genç kadının sınırları zorlayan psikolojik arayışı, Çoğunlukla Bazen’de sahneye taşınıyor. Peki “Gerçek benlik” nerede saklı?
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Avustralyalı yazar Kendall Feaver’ın The Almighty Sometimes adlı oyununun Türkiye uyarlaması olan, H6 ACT ve Ara Sahne yapımı Çoğunlukla Bazen, 18 yaşında bipolar bozukluğu olan Anna’nın, bastırılmış yaratıcılığını geri kazanmak için ilaçlarını bırakmasıyla değişen hayatını konu alıyor. Yönetmen Barış Gönenen’in rehberliğinde sahnelenen oyun, kimlik ve ruhsal sağlık üzerine derin bir keşif niteliğinde. Sena Kurdoğlu, Anna’nın ani duygu değişimlerini başarıyla canlandırırken, Selen Uçer annesi Renee’nin fedakarlığını ve koruyuculuğunu yansıtıyor. İdil Yener psikiyatrist Vivienne’i, Ulaşcan Kutlu ise Anna’nın utangaç erkek arkadaşı Oliver’ı canlandırıyor. Sade dekoru ve etkileyici oyunculuklarıyla dikkat çeken oyunda, Uçer ve Kurdoğlu’nun Dream a Little Dream of Me performansı kalplere dokunuyor. Anna’nın “gerçek” benliğini arayışı, izleyicilere kendi duygusal dünyalarını sorgulama fırsatı sunarken, ruhsal sağlık ile kimlik arasındaki hassas dengeyi gözler önüne seriyor. Oyun, 15 Nisan’da Bursa DasDas’ta ve 22 Nisan’da İstanbul DasDas’ta sahnelenecek.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın