11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
15.09.2023 04:32

Matilda’nın sofrası tekrar kuruluyor

Kulüp’ün 1960’larda geçen ikinci sezonu daha yüksek tempolu ve çok dokunaklı… Gökçe Bahadır, Fırat Tanış, Asude Kalebek, Salih Bademci ve yeni sezonda kadroya katılan Halil Babür ve Serra Arıtürk’e yeni sezonu sorduk

Kasım 2021’de Netflix’te yayınlanan, O3 Medya yapımı Kulüp, bugüne kadar ekranda Türk gayrimüslimlerinin hikayesini en özenli biçimde aktaran dizi. Rana Denizer’in hikayesinden hareketle yönetmen Zeynep Günay ve Seren Yüce’nin rejisi, yıldız oyuncu kadrosuyla ülkemizin gündemine yerleşti. İstanbul’da yaşayan Yahudiler kültürleri, gelenekleri ve Ladino dilleri ile ilk kez tarafsız bir bakışla evlerimize girdi.

İlk sezon Gökçe Bahadır’ın canlandırdığı Matilda’nın çalıştığı gece kulübü mikrokozmosunda, ülkemizin tarihinde önemli izler bırakan Varlık Vergisi, 6-7 Eylül olaylarının etkileri ve yansımalarını izledik. Bir Sefarad Yahudisi olan Matilda, uzun yıllar önce terk ettiği kızı Raşel (Asude Kalebek) ile bir araya geldi.
Yalnızca 1950’lerin İstanbul’undaki bu anne-kızın ilişkisini yeniden kurmasını değil değişen çevre ve koşullara yeniden uyumlanmalarına da tanık olduk. Müessese Müdürü Çelebi (Fırat Tanış), sahnelerin güneşi Selim Songür (Salih Bademci) başta olmak üzere tüm karakterleri her zaman çok sevilebilir değil ama inanılır insanlar olarak kabul ettik.