28 Mart 2024, Perşembe
25.11.2022 04:30

Seri katil ve bilge tutsağı

30 Kasımda Disney+’ta yayınlanacak olan The Patient, hastası tarafından rehin alınan bir terapistin hikayesi ve empati kurma konusunda çok başarılı

Dr. Alan Strauss (Steve Carell) karısının ölümünün ardından oğluyla arası açılarak ayrı düşmüş bir babadır. Sessiz sedasız hayatını sürdürürken, tam anlamıyla adını koyamadığı dürtülerin üstesinden gelmek istediğini söyleyen Gene (Domhnall Gleeson) ile tanışır. Derken bir anda kendini tanımadığı bir yerde zincirlenmiş olarak bulur. Ardından da Gene olarak tanıdığı danışanının aslında Sam adlı bir seri katil olduğunu öğrenir. Bir türlü terapide kendini açamayan Sam, kesin sonuç alarak iyileşmek niyetiyle doktoru kaçırıp bodruma zincirlemek gibi bir çare düşünmüştür. Dr. Strauss, Sam ile birlikte çalışırken kendi duygularını da keşfetmeye, inancını ve ebeveynlik yetilerini sorgulamaya başlar.
Başrollerini Steve Carell ve Domhnall Gleeson’ın paylaştığı The Patient, tek mekanda geçen gerilimli bir hikaye. Steve Carell azılı bir seri katil olan hastası tarafından bir bodrumda tutsak tutulan terapisti canlandırıyor. Disney +’a 30 Kasım’da yüklenecek olan dizi, 20-45 dakika arasında değişen 10 bölümden oluşuyor.