25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
13.01.2023 04:30

5 yıl sonra daha fazla sayıda Türk şirketi yurt dışında olacak

Trendyol birlikte çalıştığı binlerce küçük işletmeyi dünyaya açıyor. Bu şirketler Avrupa ve diğer coğrafyalara yayılacak

Alibaba Group Başkanı Michael Evans geçtiğimiz hafta Türkiye’deydi. Ankara’da hükümet yetkilileriyle görüşen Evans, İstanbul’da da Trendyol yönetimi ve çözüm ortaklarıyla bir araya geldi. Alibaba Paris, Milano ve Los Angeles’taki olimpiyatların ana sponsoru. Ankara’da yapılan görüşmelerin ardından da olimpiyatlarda satılacak aksesuar ve hazır giyim gibi ürünlerin Türkiye’den tedarik edileceği açıklandı. Ankara Temelli’de veri üssü kurmayı planladıkları, İstanbul Havalimanı’na yönelik de yatırım planlarının olduğu söylendi. Evans ile hareketli geçen Türkiye ziyaretini ve Trendyol ile yeni hedeflerini konuştuk.
- Bu Türkiye’ye kaçıncı gelişiniz? Öncelikle izlenimlerinizi merak ediyorum. İstanbul’da gezme fırsatınız olabildi mi? Nereleri seviyorsunuz?
Türkiye’yi son beş yılda birçok kez ziyaret etme şansım oldu. Ülkenizi ve insanlarını çok seviyorum. Bu sefer hem Ankara’da hem de İstanbul’da çok yoğun bir toplantı programım vardı. Gezme fırsatım olmadı. Türkiye, Alibaba için hem stratejik bir öncelik hem de önemli yatırımlarımızdan Trendyol’un merkezi.