25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
10.06.2022 04:30

Beyaz eşyada da paylaşım dönemi geliyor

Dünyanın önde gelen beyaz eşya ve ev aletleri şirketi BSH’nin en büyük üretim merkezlerinden biri Türkiye’de. BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, sektördeki değişimi anlattı

BSH (Bosch und Siemens Hausgerate- Bosch ve Siemens Ev Aletleri) dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden, Avrupa’nın en büyük beyaz eşya ve ev aletleri şirketi. Çatısı altında çok sayıda marka var. BSH Türkiye de alanının güçlü oyuncularından. Dünya genelinde neredeyse her ülkede olan BSH için Türkiye önemli, çünkü en büyük üretim merkezlerinden biri Çerkezköy’de. Üstelik Türkiye satışları da ilk 5 ülke arasında. 

Malum pandemi beyaz eşya ve ev aletleri satışlarında artış yarattı ancak bu artışın ardından 2021 yılında beyaz eşya pazarı sıkıntılı günler geçirdi, sektör 2021’i yüzde 1.5 daralmayla kapattı. Yeni teknolojiler ve sürdürülebilirlik hamleleriyle yenilenen sektörde yelpaze de genişliyor. Bundan 5 yıl önceye göre çok daha fazla enerji verimliliği sağlayan ürünler gündemde. Ayrıca bugüne kadar evlerde olmayan yeni ürünler de önümüzdeki yıllarda hayatımıza hızla girecek. Tüm bunları konuşmak için BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın’la BSH markalarından Gaggenau’nun showroom’unda buluştuk.