26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
30.09.2022 04:30

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türing: İşimizin temeli yerel kalkınmayı desteklemek

Metro Türkiye 2021 yılında 1000 tondan fazla gıdayı kurtararak 2 milyon 500 bin ihtiyaç sahibine yemek ulaştırdı. 2012’de başlatılan “Coğrafi İşaretli Ürünler“ projesinde 200’ü aşkın gıda ve gıda dışı coğrafi işaret tescilli ürün raflarda tüketiciyle buluşuyor

Metro Türkiye her koldan sürdürülebilirliği destekliyor. ‘Tabağında Ne Var?’ hareketinden Atıksız Mutfak’a, coğrafi işaretli ürünlerden balıkçılık projelerine geniş yelpazede projeler üretiyor. Amaç Türk mutfak kültürüne sahip çıkmak. Bunun yolu da sürdürülebilir tarımdan, yerel ürüne ve üreticiye sahip çıkmaktan geçiyor. Metro Türkiye CEO’su Sinem Türing, markanın son dönemki projelerini anlattı.

Metro ile uzun zamandır gıda tedarikinde sürdürülebilirlik esaslarına özen gösteriyorsunuz. Bu yeni yolculuk Metro’da nasıl bir değişim yarattı? 

Gıda atıkları ile mücadeleden, hayvan refahına, yüzde 100 gıda izlenebilirliğinden, sürdürülebilir balıkçılığa kadar sorumlu bir bakış açısıyla yaptığımız tüm çalışmalarımızın merkezine sürdürülebilirliği koyduk. Özellikle 2012 yılında başlattığımız coğrafi işaretli ürünlerin sürdürülebilirliği konusundaki çalışmalarımız toplumda Metro’yu bambaşka bir noktaya getirdi. Elmayı rafa koyan bir perakendeci olarak değil; o elmaya sahip çıkan, sorumlu bir paydaş olarak konumlanmamızı sağladı.