14 Temmuz 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
30.12.2022 04:30

"Türkiye’de iç giyim devrimini yapan markayız"

Çorap üretiminde Türkiye’nin ve Avrupa’nın lider şirketlerinden olan ve yılda 92 milyon ince çorap üreten Penti’de pandemi döneminde ince çorap satışları düşerken file çorap satışlarında artış oldu
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Penti’nin hikayesi 1950 yılına dayanıyor. 72’nci yaşını kutlayan Penti bugün Avrupa’nın en büyük kadın ince çorap üreticisi. Bu yolculuğuna iç giyim, plaj, ev ve aktif giyimi de ekleyen Penti, Türkiye’de iç giyim, plaj ve ev giyim, çorap kategorilerinde lider durumda. Öğretmen Çorap’tan Penti’ye geçişi gerçekleştiren markanın ikinci kuşak temsilcisi Sami Kariyo alanında vizyoner bir iş insanı. 1970’lerde Öğretmen Çorap adıyla ilerleyen markayı, 1984 yılında Penti adıyla yeniden yapılandırdı. 2000’li yıllardan itibaren de Penti’yi hem dünyanın önemli bir üreticisi yaptı hem de mağazalaşarak büyüttü. 2012 yılında Carlyle Group ile ortak oldu. Bu süreçte şirketi de kurumsallaştırdı. Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu ile Penti’nin sürdürülebilirlik yolculuğunu ve yeni hedeflerini konuştuk.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.