20 Nisan 2024, Cumartesi
02.06.2023 04:44

Herkesin kabineden beklentisi farklı

Yatırımcı açısından son yılların en karmaşık günlerini yaşıyoruz. Yeni dönemin politikaları faiz, döviz ve borsanın seyrini belirleyecek. Yabancı yatırımcıdan yerli emekliye kadar tüm kesimlerin gözü ekonomiyi yönetecek yeni kadrolarda...

2023 yılı başından bu yana seçime geri sayım yaparken hem artan ekonomik kırılganlıklar hem de seçim belirsizliği yatırım ortamını baltaladı. Başta Türkiye borsası olmak üzere sermaye piyasası ürünleri yatırımcıların yüzünü güldürmedi. Peki seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile piyasalara yaz gelir mi?
Türkiye ekonomisindeki makro dengeler son dönemde jenga oyununa döndü. Bir taşı yerinden dikkatlice oynatamazsanız tüm sistem devrilebilir! İşte bu nedenle ekonomi yönetimi başta olmak üzere yeni kabineden de beklentiler büyük. Öncelikle analiz etmemiz gereken en önemli unsur Türkiye’de her kesimin mevcut yönetiminden beklentisinin farklı olması. Bu çerçevede atılabilecek adımları 4 ayrı kesim için ele alalım; mudi, ücretli kesim, hisse yatırımcısı ve yabancı yatırımcı.