Bankacılık sistemindeki likidite fazlası konusu, ekranlara çıkan veya sosyal medyada ahkam kesen bir dolu uzmanın ve her tür medyanın son dönemde “çok seksi” bulduğu başlıklardan biri haline geldi. Zira faiz artırım sürecinde yükselen politika faizlerine rağmen geniş faiz koridoru nedeniyle gecelik faizler yeterince yükselmiyor, bu durum mevduat faizlerinde amaçlanan yükselişi sınırlıyordu.
17.01.2025 04:44
Para piyasası fonu alıyorsanız bu yazı sizlik
2024’ün “moda yatırım aracı” para piyasası fonları bu yıl da gözde. Bu fonların getirisi aslında TCMB faiziyle paralel gitmeli. Ancak TCMB’nin döviz alımları nedeniyle oluşan likidite fazlası fon getirisini yıllık bazda 1 puan aşağı çekiyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Enflasyon sana uymuyorsa sen enflasyona uy
06 Şubat 2026
Varlık balonları finansal sistemi zorluyor
30 Ocak 2026
Sadece faizle olmaz, faizsiz hiç olmaz
23 Ocak 2026
Eyy Moody’s ve Fitch piyasanın sesini duy
16 Ocak 2026
2026’da piyasaların rotası ne olur?
Tüm Yazıları
09 Ocak 2026