08 Temmuz 2025, Salı
Abone Ol Giriş yap
04.06.2021 06:00
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Kiralık katiller bile artık Bitcoin kabul ediyorsa bu iş olur

Kripto paraların hayatımızdaki yeri sorgulanırken ABD’den ilginç bir polisiye haber geldi. Filmlerdeki o dolarla dolu çantalar yerine, bulutların üzerinden yapılan ödemeleri izlemeye hazır mısınız?
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Kripto paraların en iyi tarafı ne diye sorarsanız, “kimde ne kadar olduğunun bilinmemesi” özelliğini ben bir numaraya koyarım. Başta Bitcoin, blokzincir sistemiyle korunan paraların genel özelliği, bu varlıkları kimselerin göremeyeceği şekilde bulutların üstünde bir yerde saklama imkanı vermesi. Hatta bir ülkeden bir ülkeye isterseniz tek flaş bellekle (soğuk cüzdan) milyonlarca dolar büyüklüğündeki varlığınızı fiilen de taşıyabiliyorsunuz. İnsanların kişisel bilgilerinin havada uçuştuğu bir çağda, sadece bu özelliği bile kripto paraların önünü daha da açabilir. Hatta kripto paraların geleceğine inananların asıl argümanı ileride doların krallığını yıkıp dünyada merkeziyetsiz finansal sistemi kurmak. Bitcoin de gelecekte doların rezerv para özelliğini devirebilecek en favori para olarak ilerliyor. Tamam şimdilik ‘Tesla’nın ittirmesiyle’ yükselip, ‘sert regülasyonlar yolda’ lafıyla düşen bir para birimi. Buna rağmen şimdilerde gevşese de Bitcoin 2009’dan beri hep güçlenerek yoluna devam ediyor.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Advertisement