21 Haziran 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
25.04.2025 04:30
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!
Makaleyi sesli dinle • 0:00

Yapay zekâ ‘yoldaşlığı’ çocuklar için tehlike mi?

Yapay zekâ çağı gençler için yeni arkadaşlık formları sunuyor. Günün 24 saati sizle dertleşen, asla kıskanmayan, hiç yargılamayan, küsüp gitmek nedir bilmeyen bir arkadaş türü ortaya çıktı. ‘Character.AI’ adlı bu ‘dijital dost’ ABD’de bir çocuğun intiharı ile gündemde
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Florida’da geçtiğimiz aylarda yaşamına son veren Sewell (14) adlı çocuğun annesi Megan Garcia, giriştiği hukuk mücadelesi ile ABD’de ‘yapay zekâ arkadaşlıkları’ konusunu tartışmaya açtı. Anne Garcia, oğlunun ‘Charecter.AI’ adlı ‘dijital ürün’ ile kurduğu arkadaşlık yüzünden canına kıydığını iddia ediyor. Bazı senatörler bu olay sonrası çocuklara yönelik ‘yapay zeka yoldaşlarını’ kısıtlayacak bir yasa tasarısı hazırladı.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.