05 Temmuz 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
15.07.2022 04:32
M. Serdar Kuzuloğlu
M. Serdar Kuzuloğlu

Harici belleğe güven olur mu?

Teknolojinin bedenin doğal uzantısına dönüştüğü bir dönemde en büyük hasarı insanın en büyük hediyesi zihin alıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Milattan Önce 370 Platon’un yılında Sokrates’ten aktardığına göre Antik Mısır’da “Bilgeliğin Tanrısı” olarak anılan Thoth, “yazı” adlı icadını büyük bir heyecanla Tanrıların Kralı Thamus’a sunar. Thoth’a göre yazılı metinler sayesinde zekasını geliştirecek Mısır halkı hızla bilgeliğe ulaşacaktır. Tanrılar Kralı bu fikre şiddetle itiraz eder. Çünkü Thoth’un aksine Thamus, yazıya döküldüğü anda düşüncelerin onu anlayan/anlamayan; bilgili/cahil herkesin oyuncağına dönüşerek “değersizleşeceğini” düşünür. Yazının icadı bilgeliği değil, “bilge gibi görünmenin” kapısını aralayacaktır.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

M. Serdar Kuzuloğlu
M. Serdar Kuzuloğlu