19 Mayıs 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
17.04.2026 04:38

Abdullah Gül’ün oğlu ünlü çikolata markası Läderach’ı getirdi

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

2008’de AVM’lerde “bardakta mısır” stand’ları açarak iş hayatına atılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül (35), bu kez de çikolata işine girdi. Mehmet Emre Gül, dünyanın en pahalı çikolatası olarak bilinen İsviçre markası Läderach’ın ürünlerini İstinyePark’ta satmaya başladı. Şirketinin bir Läderach mağazası da yine İstanbul’da, Akasya AVM’de.

Mehmet Emre Gül, yeni ticari faaliyetini Felicitas Çikolata ve Gıda Sanayi AŞ adlı şirketiyle sürdürüyor. Kökeni Latince olan Felicitas, pek çok Batı dilinde “mutlu, şanslı” anlamında kullanılıyor. Gül, Felicitas’ı 9 Aralık 2024’te 250 bin TL sermaye ile kurdu. Şirketin merkezi, İstanbul Levent’in en şık ofis binalarından Ferko Signature’daydı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Gül, kuruluşta şirketin yüzde 100’ünün sahibiydi. İkamet adresi olarak ise Katar’ın başkenti Doha’dan bir adres gösterildi. Felicitas’ın faaliyet konusu “Yurt içi ve yurt dışında gıda ve içecek sektöründe faaliyette bulunmak, özellikle çikolata, şekerleme ve benzeri gıda ürünlerinin üretim, pazarlama, satış ve dağıtımını yapmak” olarak kayıtlara geçti.

Felicitas, 7 Mayıs 2025’te sermayesini yüzde 100 artışla 500 bin liraya çıkarttı. Sermaye artırımı sırasında Mehmet Emre Gül, rüçhan haklarının tamamını kullanmayarak, yüzde 10 hissesini Cayman Adaları merkezli Alsara Investment Group’a, bir diğer yüzde 10’unu da Ankara’da yerleşik Selçuk Efe’ye devretti. Alsara, 50 bin TL nominal sermayeli hisse senetleri için 3 milyon 714 bin TL, Selçuk Efe ise aynı miktardaki hisse için 3 milyon 849 bin 520 TL ödedi. Emisyon primleri şirketin kasasına girerken, Mehmet Emre Gül’ün payı yüzde 80’e geriledi. Bu işlemle şirketin değeri yaklaşık 38.5 milyon TL olarak belirlendi. Bu arada LinkedIn hesabına göre Mehmet Emre Gül, Ocak 2021’den bu yana Alsara’da yatırım direktörü.

Haziran 2025’te merkezini Ferko Signature’dan Ayazağa Seba Office’e taşıyan Felicitas, 8 Eylül 2025’te yine emisyon primi sistemiyle bir sermaye artırımı daha yaptı ve ödenmiş sermaye 500 bin TL’den 600 bin TL’ye yükseltildi. Yeni artırımda ortakların şirketteki payları değişmezken, şirketin değeri ciddi biçimde yükseldi. Artırımda Alsara, 10 bin TL nominal değerli hisse için 8 milyon 65 bin 200 TL ödeme yaptı. Selçuk Efe ise yine 10 bin TL’lik hisse için 8 milyon 139 bin 356 TL ödedi. Bu ödemelerle şirketin değeri yaklaşık 490 milyon TL olarak şekillendi. Her iki sermaye artırımında da Gül diğer ortaklardan çok daha düşük oranda emisyon primi öderken, sermaye artırımından doğan yükümlülüklerini şirketten alacaklarına mahsup etti. 26 Kasım 2025’te Felicitas İstanbul’un en hareketli alışveriş merkezi İstinyePark’ta açtığı mağazayı Ticaret Sicil Gazetesi’nde duyurdu.

Mehmet Emre Gül

Dünyada 200’e yakın mağaza

İstinyePark’ın en cazip koridorlarından birinde açılan mağazada dünyanın en pahalı çikolata markalarından Läderach’ın ürünleri satılıyor. 1962’de Glarus’ta kurulan aile şirketi Läderach’ın dünyada 200’e yakın mağazası var. Uzun yıllar B2B prensibiyle, toptan satış veya sipariş üzerine üretim yapan marka, tüketicilerin talebiyle 2004’te perakende işine girdi. Ekim 2025’te Oksijen’e konuşan Läderach Chief Creative Officer’ı Elias Läderach, Türklerin bu markayı sevebileceğini İsviçre’de yaşayan Türklerin ilgisiyle fark ettiklerini ifade etmişti.

Peki ya fiyatlar? Läderach’ın resmi sitesinde online satış hizmeti bulunuyor. Fiyatlar kilo başına 60 euro ile 280 euro arasında geziniyor. Yani yaklaşık 3 bin 200 TL ile 14 bin 800 TL arasında. Bu haberi yazmadan önce biz de Läderach “deneyimledik”. İstinyePark’taki mağazadan aldığımız 40 gram fındıklı bitter FrischSchoggi’ye 320 TL ödedik. FrischShoggi, moda deyimiyle Läderach’ın “imza ürünlerinden” biri. Bu çikolatanın Läderach’ın sitesindeki fiyatı kilo başına 106.7 euro, yani yaklaşık 5 bin 650 TL. İstinyePark’ta ise kilosuna 8 bin TL ödemek durumundasınız.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.